Πουλούσαν απομιμητικά προϊόντα μέσω ίντερνετ

apomimisi-proionta

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβαν διαχειρίστρια διαδικτυακού καταστήματος και εμπορικό της συνεργάτη, καθώς διέθεταν στο καταναλωτικό κοινό απομιμητικά προϊόντα.

Πρόκειται για 31χρονη γυναίκα και 37χρονο αλλοδαπό άντρα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Πλαστογραφίας, της Απάτης, της Αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεων των Νόμων περί σημάτων, Αθέμιτου ανταγωνισμού και Παρεμπορίου.

Ειδικότερα, έπειτα από καταγγελία νόμιμου εκπροσώπου εταιρείας παραγωγής ειδών ένδυσης, αξεσουάρ, κοσμημάτων και δερμάτινων ειδών, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (24-09-2015), οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας και πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των δύο συλληφθέντων, παρουσία δικαστικής Αρχής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η διαχειρίστρια του διαδικτυακού καταστήματος προμηθευόταν από τον 37χρονο άντρα διάφορα εμπορεύματα, τα οποία έφεραν πιστά αντίγραφα των κατοχυρωμένων σημάτων της παθούσας εταιρείας και τα διέθετε προς πώληση στο καταναλωτικό κοινό, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

·      (239) απομιμητικά προϊόντα διαφόρων εταιρειών (είδη ένδυσης, τσάντες, κοσμήματα και αξεσουάρ)

·      (365) μεταλλικά ταμπελάκια με σήμα συγκεκριμένης εταιρείας

·      Αποκόμματα εταιρείας ταχυμεταφορών με αποστολές το διαδικτυακό κατάστημα και διάφορους παραλήπτες

·      (720) ευρώ και

·      Φορητή ηλεκτρονική συσκευή (notebook).

Συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των αποστολών των απομιμητικών προϊόντων, έπειτα από διαδικτυακές παραγγελίες, ώστε να εκτιμηθεί η ζημία που υπέστη η παθούσα εταιρία.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.