«Πρεμιέρα» διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες

Στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) αρχίζουν στις Βρυξέλλες σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, οι συζητήσεις με τους θεσμούς για την αποσαφήνιση και εξειδίκευση των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης. 

 

Οι συζητήσεις θα διεξαχθούν σε αίθουσα της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο κ. Νίκος Θεοχαράκης.

 

Σε αυτό το πλαίσιο σημαντικές θεωρούνται και οι συναντήσεις που θα έχει ο Αλ. Τσίπρας αύριο με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άν. Γκουρία και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες με τον Ζ.Κ.Γιούνκερ, αλλά και τον Μάρτιν Σουλτς.

Ενόψει της αυριανής συνάντησής του στον ΟΟΣΑ με τον γενικό γραμματέα Άνχελ Γκουρία, καθώς επίσης και με εμπειρογνώμονες του Οργανισμού, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει σήμερα στο Παρίσι.

 

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΟΣΑ, αύριο το πρωί θα έχει ο πρωθυπουργός συνάντηση εργασίας με τους εμπειρογνώμονες και τον Άνχελ Γκουρία. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου προς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στις 16:30 ώρα Ελλάδας.

 

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι, ο ΟΟΣΑ οργανώνει και συνάντηση με στελέχη του Οργανισμού, αλλά και εξωτερικούς προσκεκλημένους, ενώπιον των οποίων ο Αλέξης Τσίπρας θα εκφωνήσει (στις 17:00) ομιλία με θέμα: «Η μεταρρύθμιση της Ελλάδας μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

 

Στο μεταξύ, κυβερνητικές πηγές διέψευσαν χθες δημοσιεύματα περι εγκατάστασης, από σήμερα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τεχνικών συμβούλων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ.