Προανακριτική για Novartis: Νέοι κεραυνοί Αγγελή για Παπαγγελόπουλο και το ρόλο του Ρασπούτιν

Ο Ιωάννης Αγγελής στην τρίτη μέρα της κατάθεσης του στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis αποφάσισε να φωτογραφίσει τον Ρασπούτιν δείχνοντας ότι πίσω από αυτό το προσωνύμιο βρίσκεται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Αν και ο κ. Αγγελής απέφυγε για ακόμη μια φορά να τον κατονομάσει ευθέως, είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που είχε με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σταύρο Κελέτση.

Κελέτσης: Λέτε ότι η νύφη του κ. Δασούλα δουλευτεί σε φορέα που εποπτεύεται από τον Ρασπουτιν. Σε ποιο φορέα δουλεύει;
Αγγελής: Στην γενική γραμματεία καταπολέμησης της διαφθοράς
Κελέτσης: Σε ποιον ανήκει η εποπτεία αυτού του φορέα
Αγγελής: Στον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης με αρμοδιότητα την καταπολέμηση της διαφθοράς
Κελέτσης: Αρα μπορώ να βγάλω συμπεράσματα
Αγγελής: Μπορείτε

Όμως ο κ. Αγγελης συνέδεσε και την δράση της επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη με τον Ρασπούτιν.

Ο Ρασπούτιν συνεννοούταν με ενδιάμεσο σε ένα διαμέρισμα
Αγγελής: Ο Ρασπούτιν συνεννοούταν με τον ενδιάμεσο σε ένα διαμέρισμα. Όταν η Τουλουπάκη ήταν Εισαγγελέας Διαφθοράς η επικοινωνία με τον Ρασπούτιν δεν γινόταν απευθείας. Υπήρχε ενδιάμεσος σύνδεσμος. Όμως όταν η Τουλουπάκη ήταν Επίκουρη στην Εισαγγελία Εφετών συνενοούταν απευθείας με τον Ρασπούτιν μέσω τηλεφώνων.
Ο κ. Αγγελής συνέχισε και σήμερα την επίθεση του κατά της κυρία Τουλουπάκη λέγοντας ότι έκανε ότι ήθελε στην εισαγγελία διαφθοράς και δεν την έλεγχε κανένας.

Αγγελής: Όλες τις συζητήσεις για την κυρία Τουλουπάκη τις κάναμε με την κυρία Παπασπύρου. Όπως σας έχω πει μου έλεγε ότι θα φύγει με τον ανασχηματισμό. Έγινε ανασχηματισμός και δεν έφυγε. Της είπα τότε της Παπασπύρου «καλά, το δούλεμα πάει σύννεφο». Και τότε μου είπε η Παπασπύρου ότι άλλαξε η γραμμή. «Θα την αφήσουμε να ολοκληρώσει την θητεία της και θα φύγει μετά».
Όταν ανανεώθηκε και η θητεία της κυρίας Τουλουπάκη κατάλαβα ότι δεν είχαν σκοπό να την διώξουν. Η Εισαγγελία Διαφθοράς ήταν ενός ανδρός αρχή. Για την ακρίβεια μίας γυναικός αρχή. Η κυρία Τουλουπάκη έκανε ότι ήθελε. Δεν ελεγχόταν από κανέναν.

Νικολακόπουλος: Έχετε αντιληφθεί πώς βγήκε το ψευδώνυμο Ρασπούτιν; Είπατε ότι και η κυρία Δημητρίου σας μιλούσε για τον Ρασπούτιν.

Αγγελής: Τον Ρασπούτιν τον ήξεραν ακόμη και οι πέτρες στον Άρειο Πάγο και την Εισαγγελία Εφετών. Είχε γίνει μάλιστα και καταγγελία από συνταξιούχο δικηγόρο που ζητούσε να βρούμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν.
Την καταγγελία η κ. Δημητρίου την ανέθεσε στην κ. Τουλουπάκη. Εγώ τότε μάλιστα της είπα «καλά είσαι καλά; βάζεις την Τουλουπάκη να βρει ποιος είναι ο Ρασπούτιν;».
Τελικά η Τουλουπάκη είπε ότι αυτή δεν έχει καμία αρμοδιότητα και έστειλε την υπόθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο τελικά την έβαλε στο αρχείο.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/proanakritiki-novartis-keraynoi-aggeli-gia-papaggelopoylo