Πρόεδρος Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης: Καμία ανησυχία για την επάρκεια εμβολίων

Διαβεβαιώσεις για την επάρκεια των αντιγριπικών εμβολίων έδωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης, αναφέροντας ότι  μια εβδομάδα από την ημέρα που άρχισε ο εμβολιασμός, η πρώτη παρτίδα κοντεύει να εξαντληθεί, όμως τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δεύτερη παρτίδα.

«Η πρώτη δόση που παραλάβαμε ήταν περίπου 50.000 εμβόλια από τον συνεταιρισμό και 50.000 από τις υπόλοιπες φαρμακαποθήκες. Ήδη ο μεγαλύτερος αριθμός έχει εξαντληθεί» ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στο ΑΜΠΕ, και επισήμανε ότι «δεν χρειάζεται ο κόσμος να ανησυχεί και να τρέχει από φαρμακείο σε φαρμακείο για να εμβολιαστεί, διότι στα τέλη Οκτωβρίου, δηλαδή τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να προμηθευτούμε τη δεύτερη παρτίδα».

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός ξεκίνησει πριν από τις 10 Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου διευκρίνισε ο κ. Ευγενίδης, σημειώνοντας ότι «αν κάποιος έχει ξεχαστεί ή δεν πρόλαβε να κάνει το εμβόλιο θα μπορεί να το κάνει και μετά τη συγκεκριμένη περίοδο για να προφυλαχθεί από τη γρίπη».

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως «τα εμβόλια είναι τριών ειδών και όλα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Έχουν έρθει στη Θεσσαλονίκη περίπου 140.000 εμβόλια στον συνεταιρισμό και περίπου ο ίδιος αριθμός στις υπόλοιπες φαρμακαποθήκες. Ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από πέρυσι, αλλά ο αριθμός των εμβολίων δεν είναι ποτέ ικανοποιητικός, διότι κάθε χρόνο πρέπει να εμβολιάζονται περισσότεροι πολίτες».

Πηγή:
https://www.naftemporiki.gr/story/1524625/proedros-farmakopoion-thessalonikis-kamia-anisuxia-gia-tin-eparkeia-embolion