Προεκλογικά κόλπα με την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων

Πλησιάζουν οι εκλογές και τα κόμματα (μικρά και μεγάλα) έχουν ανάγκη προβολής, προκειμένου να μεταφέρουν στους πολίτες το πολιτικό όραμά τους.

 

Ποιος θα πληρώσει για αυτή την εξωτερίκευση της εσωτερικής ανάγκης των κομμάτων; Μα, φυσικά ο φτωχοποιημένος ελληνικός λαός, ο οποίος θα βάλει το χέρι στη τσέπη και θα πληρώσει ώστε ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Τσίπρας να βλέπουν τις φάτσες τους σε διαφημιστικά σποτάκια! Κανονικά, το «πολιτικό όραμα» των κομμάτων θα πρέπει να έχει ήδη μεταλαμπαδευτεί στους πολίτες, μέσω όχι διαφημιστικών μηνυμάτων αλλά μέσω της προσωπικής επαφής με αυτούς. Αλλά, ποιος πολιτικός «τολμάει» να έρθει σε επικοινωνία με τον λαό; Κρύβονται όλοι τους. Ακόμη και εκείνοι της αντιπολίτευσης. Η οργή ξεχειλίζει στην κοινωνία και οι πολιτικοί ζουν στον ονειρεμένο κόσμο της… 

 

Μπάρμπι! Αλήθεια, πως τολμούν να ζητούν τη ψήφο των πολιτών μίας καταστραμμένης κοινωνίας; Μα, το θράσος πάντα περίσσευε στα έδρανα του κοινοβουλίου! Και σα να μην έφτανε αυτό, τα κόμματα ερίζουν για το πόσα χρήματα θα πάρουν από τον κρατικό προϋπολογισμό για να προβάλλουν προεκλογικά τις θέσεις τους. Μάλιστα, καταγγέλλουν «πραξικόπημα» γιατί ένα συγκεκριμένο θα λάβει περισσότερα χρήματα από ότι δικαιούται…

 

«Κυρία, ο Βαγγέλης θα πάρε παραπάνω χρήματα…», θα έλεγε ένα μικρό παιδί. Κυριολεκτικά: παιδική χαρά! Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ζήλεψε τη δόξα του διάσημου μάγου Χουντίνι καθώς με τροπολογία του, ως βάση του προσδιορισμού της κρατικής επιχορήγησης και του τηλεοπτικού χρόνου για τις ευρωεκλογές λαμβάνεται το ποσοστό που είχαν συγκεντρώσει τα κόμματα στις ευρωεκλογές του 2009 και όχι στις εκλογές του 2012!

 

Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν την ενέργεια αυτήν «πράξη απελπισίας της συγκυβέρνησης μπροστά στην επερχόμενη ήττα» και καταγγέλλουν ότι «ο Αντ. Σαμαράς στην προσπάθειά του να διασώσει τον αποσταθεροποιημένο πλέον στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλο τού προσφέρει απλόχερα δώρα». Επί της ουσίας, το ΠΑΣΟΚ θα πριμοδοτηθεί με 400% παραπάνω κρατική επιχορήγηση και 50% περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο από εκείνον που τελικά δικαιούται ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα «ρίξει» στα ταμεία του (εκείνα που είναι υπό δικαστική διερεύνηση) 1,5 εκατομμύριο ευρώ ως… έκτακτη οικονομική ενίσχυση, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα πριμοδοτηθεί με το ποσό των 370.000 ευρώ. Σε απλά μαθηματικά, το κόμμα του 12% θα εισπράξει ποσό που αντιστοιχεί στο 30%, ενώ θα πιστωθεί και με το 25% του δωρεάν τηλεοπτικού χρόνου. Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο «για εκλογικό πραξικόπημα».

 

Danioliptes.gr