Προφυλακιστέος ο συζυγοκτόνος από το Βελβεντό

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά από την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή Κοζάνης ο 40χρονος από το Βελβεντό, ο οποίος σκότωσε την 37χρονη σύζυγό του.

Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή κράτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρος φέρεται να στραγγάλισε τη σύζυγό του μετά από διαπληκτισμό. Στη συνέχεια τη μετέφερε σε χωράφι ιδιοκτησίας του, όπου την έθαψε.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της συζύγου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απέδωσε την ενέργεια στη συναισθηματική φόρτιση που τον κυρίευσε λόγω της απόφασης της συζύγου του να φύγει από το σπίτι και να πάρει τα τρία ανήλικα παιδιά τους μαζί της.

«Το ερωτικό πάθος και η θολούρα με έφεραν στο σημείο να αφαιρέσω ανθρώπινη ζωή. Ήταν λάθος απόφαση να το αποκρύψω», φέρεται να είπε.

Ο συνήγορός του δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προκύπτει καμία προμελέτη, σχεδιασμός, πρόθεση για διάπραξη τέτοιου απάνθρωπου αδικήματος και έκανε λόγο για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχής.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους, η συνήγορος της οικογένειας της 37χρονης ανέφερε πως κατατέθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να ανατεθεί η επιμέλεια των παιδιών στη μητέρα του θύματος. Όπως είπε, το δικαστήριο χορήγησε την προσωρινή διαταγή και τα παιδιά μετέβησαν χθες στον Πειραιά, τόπο διαμονής των γονέων του θύματος.

Η δικάσιμος για την αίτηση αναστολής έχει οριστεί για τις 10 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια, όπως διευκρίνισε η συνήγορος της οικογένειας, θα ακολουθήσει κύρια αγωγή για την οριστική ανάθεση της γονικής μέριμνας των παιδιών στη μητέρα της 37χρονης.