Πρόγραμμα ενημέρωσης για την ανακύκλωση γυαλιού

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα ενημέρωσης των δημοτών στην 4η και 5η Δημοτική Κοινότητα γύρω από τους κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού, το οποίο ξεκίνησε στις 8 Απριλίου 2016 και θα ολοκληρωθεί στις 26 του ίδιου μήνα.

Το πρόγραμμα υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), ενημερώνοντας πόρτα – πόρτα τους δημότες, με στόχο την προώθηση της ανακύκλωσης.

Στις συγκεκριμένες Κοινότητες και δίπλα στους γνωστούς μπλε κάδους, που προορίζονται για τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες από χαρτί, γυαλί, λευκοσίδηρο και αλουμίνιο, έχουν τοποθετηθεί 200 νέοι μπλε κώδωνες ανακύκλωσης, που προορίζονται αποκλειστικά για το γυαλί. Οι νέοι κώδωνες είναι ειδικά σχεδιασμένοι ώστε να δέχονται όλες τις γυάλινες συσκευασίες του νοικοκυριού (γυάλινα μπουκάλια, βαζάκια κ.λπ.), έχουν μεγάλη χωρητικότητα και εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή αποθήκευση και μεταφορά του γυαλιού, ώστε να φτάσει με ασφάλεια στον τελικό αποδέκτη και να ανακυκλωθεί αποτελεσματικά.

«Κύριο μέλημα του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι η βέλτιστη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων με σκοπό τη μεγιστοποίηση του ποσοστού των ανακυκλώσιμων που συλλέγονται και την ταυτόχρονη μείωση των απορριμμάτων που φτάνουν στο ΧΥΤΑ» αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ορθή διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί καθοριστικό παράγοντα της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας και πρώτων υλών, καθώς και της μείωσης της ρύπανσης.