Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας των σιδηροδρομικών

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΑ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΑ

Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.

Οι στάσεις εργασίας θα γίνουν: 

  1. Την Τρίτη 22 & Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 και ώρες 5:00’ – 8:00’ το πρωί, 13:00’ – 16:00’ το απόγευμα και 21:00’ – 24:00’ το βράδυ.
  2. Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 από τις 12.00’ έως τις 16.00’.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣ τονίζει ότι οι σιδηροδρομικοί κατανοούν τα προβλήματα που δημιουργηθούν στο επιβατικό κοινό εξ αιτίας αυτών των στάσεων όμως η κυβερνητική αδιαλλαξία δεν αφήνει κανένα περιθώριο.

Όπως αναφέρει:

«Η ιδιωτικοποίηση είναι προ των πυλών καθώς μέχρι τις 28 Μαρτίου 2016 κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ. Η πλήρης εγκατάλειψη του σιδηρόδρομου  δυσχεραίνει τη λειτουργία του φτάνοντας πλέον στα ελάχιστα απαιτούμενα όρια  ασφάλειας. Η τραγική έλλειψη προσωπικού και η έλλειψη σχεδίου για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού έργου συνθέτουν μια ζοφερή εικόνα.

»Αν σ’ αυτά προσθέσουμε και τα προβλήματα με την έλλειψη του προσωπικού, με τη μη υπογραφή Σ.Σ.Ε., την εκπόνηση ενός Κανονισμού Κυκλοφορίας που ελαχιστοποιεί τα στάνταρντ ασφαλείας, σε συνάρτηση με τα ζητήματα του ασφαλιστικού και φορολογικού που αφορούν όλους μας, τότε οι προειδοποιητικές αυτές στάσεις εργασίας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους».