Προκλητική Die Welt: Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός

ΦΩΤΟ: SOOC/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: SOOC/ΑΡΧΕΙΟΥ

Σκληρή επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό εξαπολύει η Die Welt, η οποία σε άρθρο της με τίτλο «Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός» σχολιάζει με δηκτικό τρόπο την παρουσία του πρωθυπουργού στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αλλά και την κόντρα του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός εξετέθη με ελλιπή κατανόηση των οικονομικών και κατά μέτωπο επίθεση στον κ. Σόιμπλε, ο οποίος όμως πέρασε στην αντεπίθεση επιδέξια, γράφει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει:

«Πριν από μερικούς μήνες το σετάκι (Τσίπρα και Σόιμπλε) θα ήταν καλό για μια δημόσια διαμάχη με τον Τσίπρα σε ρόλο πρωταγωνιστή. Όμως τώρα ο Έλληνας παίζει δευτερεύοντα ρόλο, είναι ένας πεισματάρης πρωθυπουργός που δεν είναι σε θέση να βγάλει την χρεωμένη του χώρα από την κρίση. Τώρα η Ευρώπη έχει εντελώς διαφορετικά προβλήματα».

«Ο Έλληνας εμφανίστηκε στο Νταβός ως ένας ξεροκέφαλος πρωθυπουργός, που δεν έχει αντιληφθεί ακόμη τη σοβαρότητα της κατάστασης. Από τις χρηματαγορές εισέπραξε την απάντηση. Οι αποδόσεις ελληνικών ομολόγων εκτινάχθηκαν προς τα πάνω στο 10,4% που είναι το ψηλότερο επίπεδο του χρόνου από τον περασμένο Αύγουστο», αναφέρεται επίσης στο άρθρο.

Όπως σημειώνει η Die Welt, ο Α. Τσίπρας έκανε έκκληση για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αυτό όμως που εννοούσε ήταν «περισσότερα χρήματα για την καταχρεωμένη χώρα του». «Μετά προσπάθησε να φέρει και πάλι στο προσκήνιο τις μάχες του παρελθόντος και έδειξε επιπλέον ότι διαθέτει ελάχιστη κατανόηση για τα οικονομικά […] Τη θεμελιακή σχέση ανάμεσα στην ανταγωνιστικότητα, τους μισθούς και την παραγωγικότητα έδειξε ο Τσίπρας να μην την κατανοεί», αναφέρεται στο δημοσίευμα.