Προκλητικό δημοσίευμα του Spectator: «Κα Κλούνεϊ, αν η Ελλάδα πληρώσει τα 240 δισ. ευρώ που χρωστάει τότε θα της δώσουμε τα Μάρμαρα»

Ενα άκρως καυστικό άρθρο δημοσιεύει το βρετανικό περιοδικό Spectator σην αυριανή του έκδοση, με τον εμπρηστικό τίτλο, «Κυρία Κλούνεϊ αν η Ελλάδα πληρώσει τα 240 δισ. ευρώ που χρωστάει τότε θα της δώσουμε τα Μάρμαρα».

Εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στην Αμάλ Αλαμουντίν και τον σύζυγό της Τζορτζ Κλούνεϊ, το περιοδικό γράφει: «Το Χόλιγουντ έχει τη φήμη να δημιουργεί τετριμμένες ιστορίες με ήρωα μια δικηγόρο η οποία έχει απέναντί την Αγγλία ως κακοποιό. Αυτό το χολιγουντιανό έπος τα έχει όλα. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες η κ. Αμάλ Αλαμουντίν παντρεύτηκε έναν από τους πιο πολυφωτογραφημένους άνδρες του κόσμου, τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Αμέσως μετά, η διάσημη δικηγόρος ταξίδεψε στην Αθήνα για να δώσει νομικές συμβουλές για το πώς η Ελλάδα θα πάρει πίσω τα Ελγίνεια Μάρμαρα από το Βρετανικό Μουσείο. Δεδομένου της χαοτικής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα το τελευταίο πράγμα που θα την απασχολούσε θα ήταν η επιστροφή των Μαρμάρων. Και εδώ είναι όλη η ουσία του θέματος. Τι θα κάνουν στα αλήθεια οι Ελληνες πολιτικοί αν τα πάρουν πίσω; Θα το χρησιμοποιήσουν ως αντιπερισπασμό για να κουκουλώσουν τις αποτυχίες των τελευταίων ετών».

Και συνεχίζει την επίθεση, αυτή τη φορά στην Ελλάδα: «Στο όνομα της ευρωπαϊκής αρμονίας, προτείνουμε μια συμβιβαστική λύση: θα επιστρέψουμε τα Ελγίνεια Μάρμαρα όταν η Ελλάδα καταφέρει να αποπληρώσει τα € 240 δισεκατομμύρια από τα δάνεια έκτακτης ανάγκης που έχει λάβει από τα κράτη της ΕΕ. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά προτείνουμε στην Ελλάδα να αναγνωρίσει στον λόρδο Ελγιν το ρόλο που έπαιξε για τη διάσωση της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Επίσης να αποδεχτεί ότι το Βρετανικό Μουσείο κάνει εξαιρετική δουλειά στη φύλαξη και διάδοσή τους σε όλο τον κόσμο».