Προπηλάκισαν τον πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας για να κάνουν κατάληψη

Ένταση επικράτησε το πρωί στο ΤΕΙ Αθήνας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα φοιτητών επιχείρησε να εισβάλει στο γραφείο του προέδρου.

 

Ομάδα φοιτητών και αγνώστων νεαρών με ύβρεις και χειροδικίες σε βάρος του προέδρου, καθηγητή Μιχάλη Μπρατάκου, επιχείρησε να καταλάβει το κτίριο της Κεντρικής Διοίκησης του ιδρύματος σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Νίκο Ρωμανό.

 

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η διοίκηση του Ιδρύματος, τα μέλη της ομάδας απαίτησαν από τους παρευρισκόμενους να εγκαταλείψουν το κτίριο, ενώ εισέβαλαν και στο γραφείο του προέδρου του ΤΕΙ απαιτώντας με υβριστική συμπεριφορά να αποχωρήσει και εκείνος από το γραφείο του.

 

Όταν ο Μιχ. Μπρατάκος αρνήθηκε, λέγοντάς τους ότι υπάρχει προγραμματισμένη για σήμερα ορκωμοσία και πρέπει να υπογραφούν τα πτυχία των αποφοίτων, τα άγνωστα άτομα επιτέθηκαν εναντίον του υβρίζοντας τον και χειροδικώντας, ενώ απέσπασαν με τη βία τον φάκελο με τα πτυχία και τον πέταξαν σε διπλανό χώρο.

 

Εν τω μεταξύ , συνεχίζεται, για δεύτερη ημέρα, η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Οι ομάδες φοιτητών που κατέλαβαν, χθες το πρωί, το κτίριο ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού να τού χορηγούνται εκπαιδευτικές άδειες.

 

Επίσης, για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη και στο δημαρχείο Ηράκλειου από ομάδα ατόμων που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον Ρωμανό.

 

Οι καταληψίες δεν επέτρεψαν το πρωί την είσοδο των εργαζομένων στη Λότζια και τόσο ο δήμαρχος όσο και ορισμένες υπηρεσίες του δήμου έχουν μετακινηθεί προσωρινά στο δημοτικό κτίριο της οδού Ανδρόγεω.

 

Πηγή: Έθνος