Προς παράταση οι φορολογικές δηλώσεις -Τα δύο επικρατέστερα σενάρια

Δύο εβδομάδες έχουν απομείνει μέχρι την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ωστόσο η πιθανότητα να υπάρξει μία παράταση είναι ορατή.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υποβληθεί πάνω από 2,4 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, με τους λογιστές να τονίζουν ότι ο όγκος εργασίας είναι τεράστιος, τη στιγμή μάλιστα που τα ηλεκτρονικά συστήματα παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, στο υπουργείο Οικονομικών δεν επιθυμούν να υπάρξει παράταση καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε καθυστέρηση στην είσπραξη εσόδων από τον φόρο εισοδήματος, και στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.

Έτσι αναζητούνται λύσεις, με δύο σενάρια να θεωρούνται τα πιθανότερα. Αυτά είναι να ανακοινωθεί στο τέλος Ιουλίου μία παράταση 10 ημερών ή να ανασταλούν τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής φορολογικών δηλώσεων όπως και οι προσαυξήσεις για όσους υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις μετά το τέλος Ιουλίου. Στο δεύτερο σενάριο, όσοι υποβάλλουν τελευταίοι τη φορολογική τους δήλωση η μόνη συνέπεια που θα αντιμετωπίσουν θα είναι η πληρωμή φόρυ σε λιγότερες μηνιαίες δόσεις, αλλά χωρίς πρόσθετες προσαυξήσεις.


Πηγή: iefimerida.gr