Προς σχηματισμό δικομματικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

ΦΩΤΟ: REUTERS

Για καθαρή εντολή τετραετίας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΄ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την πλατεία Κλαυθμώνος και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη. Στην πλατεία Κλαυθμώνος μετέβη και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος όπου είχε θερμό εναγκαλισμό με τον κ. Τσίπρα ο οποίος ανήγγειλε ότι μαζί θα συνεχίσουν τον αγώνα.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε δικαιωμένος καθώς δόθηκε σκληρή και δύσκολη μάχη και εκτίμησε ότι «ο λαός έδωσε καθαρή εντολή για να σηκώσουμε ψηλά την υπηρηφάνεια του λαού μας. Να ξεμπερδεύουμε με όσα μας κρατάνε κολλημένους στο χθες και να  δώσουμε έναν όμορφο αγώνα. Να βάλουμε μπροστά το δίκιο μας σε εχθρούς με μεγαλύτερες δυνάμεις».

«Η Ελλάδα στην Ευρώπη είναι συνώνυμο της αξιοπρέπειας» ανέφερε και υπογράμμισε ότι η εντολή είναι για μία ολόκληρη τετραετία.

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει ακόμα κι όταν τον έβαλαν όλοι στο στόχαστρο απέδειξε ότι έχει στενούς δεσμούς με τα λαϊκά στρώματα. Η νίκη ανήκει σε αυτούς» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ανάκαμψη δεν μπορεί να έρθει με τρόπο μαγικό αλλά θα έρθει. «Η ανάπτυξη θα έχει κοινωνικό πρόσημο μέσα από την αναδιανομή πλούτου» πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι η εντολή είναι κρυστάλλινη και καθαρή εντολή «να ξεμπερδέψουμε με καθεστώς διαπλοκής και διαφθοράς».

«Θα κριθούμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια για το πόσο αποτελεσματικοί είμαστε» σημείωσε και απευθύνθηκε στον παρόντα κ. Καμμένο για να τον ευχαριστήσει «που ενώνει τις δυνάμεις μαζί μας κάτω από τη σημαία της εντιμότητας γιατί από αύριο θα συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα που αρχίσαμε».

 

Π. Καμμένος: Από αύριο το πρωί προχωράμε σε κυβέρνηση με τον Αλ. Τσίπρα

Από αύριο το πρωί θα προχωρήσουμε σε μία κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα που θα βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια, υποστήριξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος.

Προχωράμε, υπερθεμάτισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, στη νέα μέρα με νηφιαλιότητα, με ενωμένους τους Έλληνες. Παρά τον ανελέητο πόλεμο που δεχθήκαμε, σημείωσε ο κ. Καμμένος, για ακόμη μια φορά οι ψηφοφόροι μας όρισαν ως εγγυητές για την διακυβέρνηση και την ομαλότητα του τόπου.

«Κάναμε πραγματικότητα την εθνική συμφιλίωση, το χθες τελείωσε, οι Έλληνες πια θα ενωθούμε» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα ξεκινάει μια νέα πορεία.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για απατεώνες της μεταπολίτευσης  που «όλο αυτό το διάστημα μας στέλνανε εκτός Βουλής». «Κάποιοι μέχρι σήμερα το μεσημέρι επέμεναν ότι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν στο 1,7%» υπενθύμισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, χρησιμοποιώντας οξύτατους χαρακτηρισμούς έκανε λόγο για δημοσκόπους πληρωμένους δολοφόνους «που όλο αυτό το διάστημα μας έδειχναν εκτός Βουλής», προσθέτοντας ότι «προσπαθούσαν να προστατεύσουν εκείνους που τους πλήρωναν, τους νταβατζήδες της μεταπολίτευσης».