Προσλαμβάνουν άλλες 165 καθαρίστριες στο υπουργείο Οικονομικών!

ypourgeio-oikonomikon-ktirio

Στην πρόσληψη 165 καθαριστριών προχωρά το υπουργείο Οικονομικών λίγες ημέρες μετά την τοποθέτηση πρώην καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, μέσω του προγράμματος κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, σε θέσεις γραμματέων στα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Ευκ. Τσακαλώτου, η οποία υπογράφηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Κυριακή, προβλέπεται η πρόσληψη 165 νέων καθαριστριών μερικής απασχόλησης για την καθαριότητα των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η απόφαση προβλέπει την πρόσληψη 111 καθαριστριών στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (κατά κύριο λόγο στις εφορίες σε όλη την Ελλάδα) καθώς και άλλων 54 σε κεντρικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (π.χ. Γενικό Λογιστήριο του Κράτους).

Με την απόφαση ορίζεται ότι η απασχόληση των καθαριστριών θα είναι τετράωρη ημερησίως και η μεικτή μηνιαία αμοιβή για κάθε καθαρίστρια θα είναι 484,81 ευρώ, δηλαδή καθαρά 325 ευρώ. Για να ξεκινήσει η παροχή των υπηρεσιών θα πρέπει να υπογραφεί ατομική σύμβαση από κάθε καθαρίστρια και η λήξη κάθε σύμβασης ορίζεται υποχρεωτικά στην 31η Δεκεμβρίου 2015.