Πρόστιμα στα κόμματα που λέρωσαν την πόλη στέλνει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Βομβαρδισμό με… προεκλογικές αφίσες έκαναν ία κόμματα στη θεσσαλονίκη! Λίγες ώρες μετά τις εκλογές της Κυριακής το κέντρο της πόλης θυμίζει σκουπιδότοπο, αφού αφίσες ρυπαίνουν πεζοδρόμια, δρόμους, τοίχους ακόμη και στάσεις αστικών λεωφορείων. Ο Δήμος θεσσαλονίκης περνά στην αντεπίθεση και επιβάλλει πρόστιμα σε όσα κόμματα βρόμισαν την πόλη.

 

«Αυτός είναι ο πολιτισμός των κομμάτων μας» λέει αγανακτισμένος στη «δημοκρατία» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς.

«Πριν από τις εκλογές κάναμε συστάσεις σε όλα τα κόμματα και ζητήσαμε να μην πνίξουν την πόλη με αφίσες. Λίγοι μας άκουσαν. Η θεσσαλονίκη γέμισε με αφίσες. Οι άνθρωποι των κομμάτων τις κολλούσαν όπου έβρισκαν, σε τοίχους, σε κάδους ανακύκλωσης και απορριμμάτων, σε στάσεις του ΟΑΣΘ, σε καφάο της ΔΕΗ. Τη μεγαλύτερη ρύπανση προκάλεσε το ΚΚΕ, κόλλησαν τις περισσότερες αφίσες» καταγγέλλει ο κ. Παππάς.

Υπάλληλοι του Δήμου θεσσαλονίκης άρχισαν από χθες το πρωί σαφάρι ελέγχου και καθαριότητας. «Επόπτες καθαριότητας φωτογραφίζουν τα σημεία όπου υπάρχουν αφίσες και παίρνουν μια δυο ως αποδεικτικά στοιχεία. Συντάσσουν έκθεση και την αποστέλλουν στην αντιδημαρχία Οικονομικών και Ανάπτυξης, προκειμένου να επιβληθούν πρόστιμα σε όσα κόμματα ρύπαναν την πόλη» εξηγεί ο κ. Παππάς. Σημειώνει ότι την ίδια ώρα οι δημοτικοί υπάλληλοι ξεκίνησαν μάχη για να καθαρίσουν την πόλη από τις αφίσες. «Ελπίζουμε», καταλήγει, «ότι τα επόμενα 24ωρα το κέντρο θα έχει καθαρίσει και ευχόμαστε σε μελλοντικές προεκλογικές αναμετρήσεις να μην επαναληφθούν παρόμοιες εικόνες».

 

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία