Προβλήματα στην κυκλοφορία από την επιδείνωση του καιρού

Προβλήματα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τη χιονόπτωση έχουν προκληθεί σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία.

 

Η σιδηροδρομική συγκοινωνία από Αλεξανδρούπολη έως Ορμένιο, διεκόπη, λόγω βλάβης, από υπερκάλυψη υδάτων των γραμμών και η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία, μέχρι συνεργεία του ΟΣΕ αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

Κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου – Φαναρίου Κιλκίς (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος όπως και το σημείο από το 50ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μουζακίου – Αργιθέας Καρδίτσας λόγω καθίζησης της γέφυρας ΄΄Πετρωτού΄΄.

Η χιονόπτωση έχει διακόψει την κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας,μέσω Βιτσίου, από το 28ο έως το 35ο χιλιόμετρο, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί κινούνται από την Κερασιά και την ΄Αρνισσα προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας- Καϊμάκτσαλαν. 

Αλυσίδες χρειάζονται επίσης στις επαρχιακές οδούς από Νάουσα προς 3-5 πηγάδια, Ροδοχώρι και Σέλι, στην Καστοριά – Φλώρινα (μέσω Βιτσίου), στη θέση Τύμπανος στην επαρχιακή οδό Καρδίτσα – Άρτα και στη θέση Αγ. Νικόλαος.