Ψήφισε όχι στην κοροϊδία τους

Μπορεί να σου πέταξαν τα ψίχουλα του κοινωνικού μερίσματος, να σου υποσχέθηκαν ανάπτυξη, να εξαγγέλλουν μείωση φόρων και αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, όμως κανείς δεν ασχολήθηκε με τα 7,5 εκατομμύρια δανειοληπτών που βρίσκονται στη μέγγενη των τραπεζών.

 
Την ώρα που προσπαθούν και πάλι με δόλιο τρόπο να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού, συνεχίζουν να διατηρούν την ίδια ρότα, την ίδια λάθος συνταγή που έχει οδηγήσει στην χρεωκοπία του. Ακόμη και αν επίσημα η χώρα δεν έχει κηρύξει πτώχευση, ο ελληνικός λαός έχει κηρύξει στάση πληρωμών αφού αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

 
Καμία αλλαγή κατεύθυνσης δεν προβλέπεται, καμία ελπίδα για κάτι καλύτερο. Το μνημόνιο είναι εδώ και οι εντολοδόχοι του δηλώνουν πρόθυμοι να κάνουν ότι επιθυμούν οι δανειστές μας, συνεχίζοντας την οικονομική κι όχι μόνο υποδούλωση της χώρας. Από το 2014, οι κυβερνήσεις του Γιωργάκη, του Παπαδήμου και του Σαμαρά ψήφισαν 400 μνημονιακούς νόμους, 525 Προεδρικά Διατάγματα και 2.820 ερμηνευτικές εγκυκλίους. Παρέκαμψαν την ίδια τη Βουλή 44 φορές, καταλύοντας τη Δημοκρατία και περνώντας τα μνημονιακά μέτρα ισοπέδωσης της πατρίδας μας με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

 
Και παρόλα αυτά συνεχίζουν να διαφημίζουν τους εαυτούς τους, μπουκώνοντας με λεφτά που ΔΕΝ υπάρχουν καναλάρχες και εκδότες για να υποστηρίζουν το καταστροφικό τους έργο. Μετά από 5 χρόνια βαθιάς ύφεσης, συνεχίζουν ανενόχλητοι να ψηφίζουν για σένα χωρίς εσένα. Ψηφίζουν ρυθμίσεις – ανάσα για τους δανειολήπτες, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των τραπεζών και μόνο. Αφήνουν τις τράπεζες να γδέρνουν τους οφειλέτες, που έχουν δει τα εισοδήματα τους να μειώνονται ακόμη και σε ποσοστό 70%! Απειλούν με κατασχέσεις και ξεσπίτωμα τα ελληνικά νοικοκυριά που μπορεί να χρωστάνε ακόμη και 300 ευρώ.

 
Και το χρονικό της σύγχρονης σφαγής της πατρίδας μας δεν φαίνεται να ολοκληρώνεται ακόμη, όσο οι πολίτες δεν παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, προκειμένου να σώσουν τα παιδιά τους από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τους αναλώσιμους βουλευτές τους.

Εσύ θα τους αφήσεις να συνεχίσουν να υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών σου; Να συνεχίσουν να ζουν ζωή χαρισάμενη αφήνοντας τον παππού και τη γιαγιά σου με σύνταξη 360 ημερών; Να σου παίρνουν το σπίτι για παράνομες οφειλές και τόκους;
 

Μετά από όλα αυτά, θα ψηφίσεις γνωρίζοντας τι σε περιμένει. Αν ψηφίσεις προς αυτήν την κατεύθυνση σημαίνει οτι η Ελλάδα δεν έχει ελπίδα να βγει ποτέ από το λαβύρινθο της ύφεσης και των μνημονίων.
 
Χαράλαμπος Περβανάς
Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος
 
Danioliptes.gr