Πυροβολισμοί σε επεισόδιο για κατάληψη στην Περιστερά Θεσσαλονίκης

Πρωινές ώρες της Τρίτης (28-04-2015), 38χρονος δικαστικός επιμελητής συνοδευόμενος από 72χρονο, μετέβησαν σε περιφραγμένο συγκρότημα επαγγελματικών κτιρίων εντός αγροτεμαχίου στην Περιστερά Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας του δεύτερου, με σκοπό την εκτέλεση δικαστικής απόφασης του Ειρηνοδικείου Βασιλικών, που αφορούσε στην αποβολή 74χρονου από το συγκεκριμένο χώρο.

 

Συγκεκριμένα, ο τελευταίος, από τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους, είχε καταλάβει παράνομα και χρησιμοποιούσε το χώρο, αλλάζοντας τις εξωτερικές κλειδαριές, αποκλείοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την πρόσβαση στον ιδιοκτήτη του αγροτεμαχίου.

 

Ο 74χρονος, αρνούμενος να συμμορφωθεί στη δικαστική απόφαση απείλησε με όπλο τους παρευρισκόμενους και πυροβόλησε δύο φορές εκφοβιστικά, στο έδαφος και στον αέρα, καθώς επίσης και μία φορά στο οπίσθιο μέρος του αυτοκινήτου του 72χρονου, στο οποίο επέβαιναν τρία ακόμη άτομα, δίχως να προκληθεί τραυματισμός.

 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε τροχόσπιτο, που χρησιμοποιούσε ο δράστης ως κατοικία εντός του εν λόγω χώρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (10) πιστόλια τύπου στυλό, (253) φυσίγγια και (4) ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας.

 

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr