Ραντεβού στα μπλόκα δίνουν οι αγρότες

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ραντεβού στα μπλόκα δίνουν οι αγρότες που ήρθαν στην Αθήνα και πραγματοποίησαν δύο μαζικά συλλαλητήρια την Παρασκευή το απόγευμα και σήμερα το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Μετά τις 1.30 οι διαδηλωτές (ΠΑΜΕ, μαθητικές και φοιτητικές οργανώσεις, η ΛΑΕ και το ΕΠΑΜ και πλήθος κόσμου) άρχισαν να αποχωρούν, ενώ αγρότες μάζευαν τις σκηνές που έστησαν την Παρασκευή στην πλατεία, στις οποίες και διανυκτέρευσαν.

Το απόγευμα οι αγρότες θα αναχωρήσουν το απόγευμα με λεωφορεία από το Καλλιμάρμαρο, με σκοπό να μεταβούν στα μπλόκα τους.

Όπως είπαν, τη Δευτέρα θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Μαζική πορεία του ΠΑΜΕ

Νωρίς το μεσημέρι στο Σύνταγμα έφτασε πορεία του ΠΑΜΕ, μετά από το συλλαλητήριο στην πλατεία Ομονοίας, σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες.

Ενδεικτικό της μεγάλης συμμετοχής του κόσμου στην πορεία ήταν ότι με αφετηρία συγκέντρωσης την Ομόνοια, η πορεία χωρίστηκε σε δύο μέρη, με το ένα να φτάνει στο Σύνταγμα μέσω Σταδίου και το άλλο μέσω Πανεπιστημίου.

Το σύνθημα που επικράτησε ήταν «Εργατιά, Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά».

Το μήνυμα είναι ένα: Εργατιά – αγροτιά μια φωνή, μια γροθιά. Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, έχουν κοινά ταξικά συμφέροντα, ενάντια στην τάξη που τους εκμεταλλεύεται, ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους – λαιμητόμους, όπως είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ενάντια στις κυβερνήσεις που ψηφίζουν αυτούς τους νόμους, ενάντια στις λυκοσυμμαχίες που ξεζουμίζουν το λαό μας, δήλωσε από το συλλαλητήριο ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο Σύνταγμα βρέθηκαν επίσης, συμπαραστεκόμενοι στους αγρότες, μαθητικές και φοιτητικές οργανώσεις, η ΛΑΕ και το ΕΠΑΜ και πλήθος κόσμου.

Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα είχε καλέσει και η ΑΔΕΔΥ.

Πηγή: Ναυτεμπορική