«Ρημάζει» η φοιτητική εστία Δέλτα του ΤΕΙ!

Ρημάζει η δημόσια περιουσία στο κέντρο της θεσσαλονίκης. Το κτίριο της φοιτητικής εστίας Δέλτα του ΤΕΙ θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην οδό Εγνατία, έχει ερημώσει και παραμένει αναξιοποίητο.

 

Το θέμα φέρνει στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας ο βουλευτής θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου.

«Το Σεπτέμβριο του 2012, μετά από εισαγγελική παρέμβαση, το κτίριο το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη από αναρχικούς εκκενώθηκε έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας. Η λήξη της κατάληψης έφερε στο φως το μέγεθος των ζημιών και των φθορών που είχαν υποστεί το κτίριο, οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός του. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, χωρίς ωστόσο να έχει εκπονηθεί πλήρης τεχνική μελέτη, το ύψος των ζημιών που είχε υποστεί ο χώρος ανερχόταν στα 3.500.000 ευρώ» σημειώνει ο κ. Καράογλου.

 

Οι ζημιές

 

Επισημαίνει ότι «η πρώτη καταγραφή των ζημιών έδειξε όπ μεσοτοιχίες γκρεμίστηκαν, υδραυλικές σωληνώσεις καταστράφηκαν, ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός είτε κλάπηκε είτε καταστράφηκε, ενώ οι ηλεκτρολογικές και θερμοϋδραυλικές εγκαταστάσεις χρήζουν αντικατάστασης» και υπογραμμίζει ότι «δύο χρόνια μετά τη λήξη της κατάληψης, το κτίριο εξακολουθεί να παραμένει κενό και αναξιοποίητο, ενώ αμαυρώνει την εικόνα της πόλης, καθώς μαύρες σημαίες εξακολουθούν να ανεμίζουν στην πρόσοψή του».

Ο κ. Καράογλου ρωτά για ποιους λόγους δεν έχουν προχωρήσει οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου και εάν έχει εκπονηθεί ακριβής και έγκυρη μελέτη ζημιών για την αποκατάσταση του.

 

Πηγή: Δημοκρατία