Ρίχνουν όπλα στους Κούρδους για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές

Μεγάλη επιχείρηση τροφοδότησης με όπλα και πυρομαχικά των Κούρδων μαχητών οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες.

 

Όπως ανέφερε σήμερα μέσω Twitter ο Πολάτ Καν, εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων που μάχονται κατά των τζιχαντιστών, σήμερα έφτασαν στην πόλη που βρίσκεται στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Λίγο πριν ανακοινώσει ότι παρελήφθη το συγκεκριμένο φορτίο, ο εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων είχε αναρτήσει στο Twitter ότι επρόκειτο σύντομα να ανακοινώσει «μία ευχάριστη είδηση».

 

Νωρίτερα σήμερα, η αμερικανική Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της νύχτας αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποίησαν ρίψεις κατά τις οποίες «παρέδωσαν όπλα, πυρομαχικά και ιατρικές προμήθειες στις κουρδικές αρχές του Ιράκ με τον εξοπλισμό να προορίζεται για τη συνεχιζόμενη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, οι μαχητές του οποίου επιχειρούν να καταλάβουν το Κομπάνι».

 

«Θα έχει θετικό αντίκτυπο στην εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων και σίγουρα εξακολουθούμε να ελπίζουμε σε μεγαλύτερη βοήθεια», δήλωσε στο Reuters μέσω Skype σχολιάζοντας την επιχείρηση ένας άλλος εκπρόσωπος των Κούρδων, ο Ρεντούλ Ξελίλ.