Ρομπότ στο Δημοτικό, προσομοιωτές στο Γυμνάσιο: Ήρθε το τέλος του μαυροπίνακα(;)

Ρομπότ στο Δημοτικό, εξομοιωτές στο Γυμνάσιο, Hydrobot στο Λύκειο: Ανακαλύψτε την ανακαλυπτική εκπαίδευση.

 

Οι εφαρμογές προσομοιώσεων και οι σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι μέσα στην τάξη, ένα πρότυπο μάθημα για το Cern, η εφαρμογή ενός σχεδίου πτήσης μέσα στη σχολική αίθουσα και η διαδικασία μετατροπής του σε ομαδικό project, το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό έργο της ερευνητικής ομάδας ΑΤΛΑΣ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, η κατασκευή ρομπότ στις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, η ανακάλυψη του νόμου του Joule, το Hydrobot στις ερευνητικές εργασίες της Β Λυκείου , η διδασκαλία της κρυπτολογίας σε παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες, είναι μόνο μερικά από τα θέματα της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ που γίνεται στις 28 και 29 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή (ξενοδοχείο Arcadia) .

 

Όσο αντιφατικό κι αν φαντάζει στους δύσκολους καιρούς που διανύει και ο χώρος της Εκπαίδευσης, το επιστημονικό-εκπαιδευτικό διήμερο ανοίγει ένα παράθυρο στα εργαλεία ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ που εφαρμόζονται μέσα στη σχολική τάξη των δημόσιων ελληνικών σχολείων και μάλιστα και στις τρεις βαθμίδες  (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο).

 

Στη διάρκεια της Διημερίδας που διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το ΙΤΥΕ “ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ” και την Ελληνογερμανική Αγωγή  παρουσιάζονται αναλυτικά η ευρωπαϊκή πύλη Scientix για Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και τα καινοτόμα Εκπαιδευτικά Σενάρια για τη Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών.

 

“Έχουμε αφήσει πλέον την εποχή του μαυροπίνακα και περνάμε στη φάση της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών όχι μόνο σε επίπεδο εφαρμογών αλλά και λογισμικού. Αυτέ οι διήμερες επιστημονικές εκδηλώσεις που ξεκινούν από την Κομοτηνή, θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις προκειμένου να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπαιδευτικοί. Οφείλουμε να ενσωματώσουμε στο καθημερινό μάθημα τα νέα καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία που παρέχονται από την ΕΕ” εξηγεί ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΦ Παναγιώτης Φιλντίσης.  

 

Περισσότερα για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της Ένωσης Ελλήνω Φυσικών www.eef.gr