Σ. Φάμελλος στο radio1d.gr: 10 εκ Έλληνες να είμαστε δίπλα στην Κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις

Το θέμα του ΧΥΤΑ Μαυροράχης αναμένεται τις επόμενες ημέρες να απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ ετοιμάζονται και καταλήψεις. Αυτό όμως δεν είναι το μόνο περιβαλλοντικό ζήτημα που είναι ψηλά στην ατζέντα του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β Θεσσαλονίκης Σωκράτη Φάμελλου.

 

Μιλώντας στην εκπομπή “Πίσω από τις λέξεις” στο Radio1d.gr εξήγησε πως οι δύο μονάδες αεριοποίησης βιομάζας στα Βασιλικά της Θέρμης δεν πληρούν τις περιβαλλοντικές και τεχνολογικές προδιαγραφές και υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης να μην προχωρήσει το έργο.

“Οι μονάδες αεριοποίησης βιομάζας είναι πρωτοποριακές και μια τέτοια μονάδα θα ήταν καινοτόμος όμως κάθε τέτοια προσπάθεια δεν μπορεί να ξεκινά άναρχα” εξήγησε ο κ Φάμελλος.

Ο ιδιώτης προσανατολίζονταν στη δημιουργία μονάδων σε μικρό ιδιόκτητο χώρο που διαθέτει και ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση …αναπνοής από καλλιέργειες κυρίως κηπευτικών.

Ραντεβού στην πλατεία

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμάτι της κοινωνίας.Δεν μάς ενδιαφέρουν οι θέσεις . Θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και ξέρουμε ότι αυτά τα αξιώματα δεν έχουμε μονιμότητα. Όλοι μας θέλουμε να επιστρέφουμε το συντομότερο δυνατόν στις περιφέρειές μας. Δίνω λοιπόν ραντεβού στην πλατεία του Λευκού Πύργου και πρέπει η Κυβέρνηση να έχει δίπλα της στις διαπραγματεύσεις 10 εκ Έλληνες, είπε ο κ Φάμελλος.  

 

Στελίνα Μαργαριτίδου – Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr