Σ. Σιμόπουλος στο radio1d.gr: ” Μέχρι τον Ιανουάριο θα έχουν απομακρυνθεί οι λαμαρίνες στην οδό Δελφών”

simopoulos

Σχεδόν ένας χρόνος έχει συμπληρωθεί από το "πάγωμα" των εργασιών κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Η αποκάλυψη των αρχαιοτήτων και ο "πόλεμος" που ακολούθησε σχετικά με τη τύχη τους, έχει βάλει φρένο στο έργο. Αυτή τη στιγμή το έργο κρατά εγκλωβισμένο στα γρανάζια της Δικαιοσύνης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος αν και συμφωνούσε στη πρόταση για απομάκρυνση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στον σταθμό, τελικά προσέφυγε στη δικαιοσύνη κρατώντας "αιχμάλωτο" το έργο και ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στον εργολάβο να απαιτήσει αποζημίωση.

Την ίδια ώρα, ο Στράτος Σιμόπουλος, γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων μιλώντας στην εκπομπή του "Επί της ουσίας" του radio1d.gr, αποκάλυψε ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τον σταθμό της Βούλγαρη καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις απαλλοτριώσεις. "Το δικαστήριο όρισε πραγματογνωμοσύνη. Αυτό θα πάει το έργο μήνες πίσω. Αν δεν μπορεί να βρεθεί λύση, τότε θα είμαστε αναγκασμένοι να καταργήσουμε τον σταθμό εντελώς", τόνισε ο γγ Δημοσίων Έργων. Υπογράμμισε ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα έχουν απομακρυνθεί οι λαμαρίνες περιμετρικά του σταθμού της Ανάληψης, οι οποίες έχουν κλείσει την οδό Δελφών από το ύψος της οδού Μάρκου Μπότσαρη έως την οδό Πέτρου Συνδίκα. "Αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις, θεωρώ εφικτό τον στόχο ολοκλήρωσης του μετρό το 2017", κατέληξε.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr