Σάλος στη Θεσσαλονίκη με την υπόθεση βιασμού επτάχρονου από δύο ανήλικους

papafeio-orfanotrofeio-thessaloniki

Σάλο έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η υπόθεση βιασμού επτάχρονου από δύο ανήλικους, όλοι τους τρόφιμοι στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο, που επέφερε ποινικές διώξεις για φερόμενη απόπειρα συγκάλυψης της κακοποίησης από τον διευθυντή και τη διοίκηση του ιδρύματος, στο οποίο προεδρεύει ο μητροπολίτης Άνθιμος.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Μακεδονία», οι ιθύνοντες του Παπάφειου κατηγορούνται ότι κρατούσαν κρυφή σχετική αναφορά κοινωνικής λειτουργού, προκειμένου να μη βλάψουν τη φήμη του ιδρύματος.

Σε ανακοίνωση – απάντηση που εξέδωσε σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι το περιστατικό αυτό είναι μοναδικό στην υπερεκατονταετή ιστορία του Παπαφείου και βεβαιώνει πως «εάν διαπιστωθεί ότι μέλη του προσωπικού ή της διοικήσεως παρέλειψαν εσκεμμένως να ενεργήσουν όπως τα καθήκοντά τους επιβάλλουν, θα επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις».

Παράλληλα, σημειώνει ότι το Ίδρυμα διέταξε δια των αρμοδίων οργάνων του έρευνα, προκειμένου να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό, το οποίο παράλληλα αποτελεί αντικείμενο έρευνας και της δικαιοσύνης.

Διαβάστε σχετικά: Άνθιμος: Εσωτερική έρευνα στο Παπάφειο για τον βιασμό του 7χρονου