Σαμαράς: Δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί το μέλλον των παιδιών μας

«Πριν έξι μήνες, φτάσαμε πολύ κοντά να βγούμε οριστικά από την κρίση», ενώ «τώρα έχουμε ξαναβρεθεί σε πολύ χειρότερη κατάσταση», δήλωσε στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «με όλα τα λάθη που έγιναν τους τελευταίους έξι μήνες, με όλα τα ψέματα που ειπώθηκαν, δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί η χώρα μας και το μέλλον των παιδιών μας».

 

«Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για τη χώρα» ανέφερε ο πρόεδρο της ΝΔ μετά τη σύνοδο, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον το δίλημμα ανάμεσα σε μια πολύ κακή συμφωνία και μια χρεοκοπία ανεξέλεγκτη».

 

Τόνισε δε ότι «πριν έξι μήνες, φτάσαμε πολύ κοντά να βγούμε οριστικά από την κρίση», ενώ «τώρα έχουμε ξαναβρεθεί σε πολύ χειρότερη κατάσταση». Ωστόσο, υπογράμμισε, ότι «με όλα τα λάθη που έγιναν τους τελευταίους έξι μήνες, με όλα τα ψέματα που ειπώθηκαν, δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί η χώρα μας και το μέλλον των παιδιών μας».

 

Ο τέως πρωθυπουργός διεμήνυσε στους άλλους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ότι «το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτο» και πως «η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, θέλει τη χώρα αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης και του ευρώ».

«Ανεξάρτητα από τα κραυγαλέα λάθη της σημερινής κυβέρνησης, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, με «αλληλεγγύη γιατί οι Έλληνες έχουμε πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα».

Τόνισε δε στους Ευρωπαίους «πώς θα αγωνιστούμε για να μειωθούν τα φορολογικά βάρη και να περιοριστούν οι δαπάνες του σπάταλου κράτους», επισημαίνοντας ότι «αυτό είχαμε αρχίσει να το κάνουμε» επί της διακυβέρνησής του. «Σήμερα, η εθνική ενότητα, η ενότητα όλων των Ελλήνων, είναι πιο απαραίτητη παρά ποτέ. Η ομοψυχία μας ως έθνος, δεν είναι μια ωραία λέξη. Είναι το μεγαλύτερο όπλο μας. Το όπλο που δεν νικιέται ποτέ» είπε ο κ. Σαμαράς και κατέληξε:

 

«Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες. Αλλά οι Έλληνες, ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δοκιμασία».