Σαμαράς: Διακύβευμα των ευρωεκλογών να μην γυρίσουμε στην κρίση

Την άποψή του για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, που όπως είναι «να μην γυρίσει η χώρα στην περίοδο της κρίσης», περιέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του.

Ο πρωθυπουργός προέβλεψε ότι «ο κόσμος δεν θα πάει εκεί που είναι ο λαϊκισμός» και προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξει πολιτική αστάθεια μετά τις εκλογές. 

 

«Η κυβερνητική συνεργασία άντεξε στα δύσκολα, θα αντέξει και τώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να μας δώσει την ευκαιρία να βγούμε από την κρίση. 

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «επιζεί από την κρίση και θα εξαφανιστεί μαζί με αυτή», εκπροσωπεί «το νέο λεφτά υπάρχουν» και «καπηλεύεται την οδύνη και τον πόνο», όπως είπε.

 

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει ούτε νέο μνημόνιο, ούτε νέα μέτρα λιτότητας. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «δεν θα ζητήσουμε νέο χρηματοδοτικό πακέτο».

«Η ψυχολογία αλλάζει και ο κόσμος έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι βγαίνουμε από την κρίση» είπε ο Αντώνης Σαμαράς. «Δείξαμε ότι η Ελλάδα ξαναστέκεται στα πόδια της» πρόσθεσε.

 

«Κάναμε σε δύο χρόνια πράγματα που θα έπρεπε να είχαμε κάνει εδώ και δεκαετίες» τόνισε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, ο κ. Σαμαράς είπε ότι το φθινόπωρο θα υπάρξει η συμφωνία για την ανακούφιση του ελληνικού χρέους. «Η ρύθμιση είναι δεδομένη» όπως είπε.

 

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει σε αποκατάσταση των αδικιών σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών και διαβεβαίωσε: «Το 2020 θα έχουμε ξανακερδίσει όσα χάσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού μετά τις κάλπες του Μαΐου, ο πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει. «Επειδή ό,τι και να πω θα θεωρηθεί ότι το προαναγγέλλω ή το αποκλείω, δεν θα απαντήσω» δήλωσε.

 

«Δεν θα απαντήσω» ήταν επίσης η αντίδραση του πρωθυπουργού στο ερώτημα για το ενδεχόμενο μετακίνησης, ή μη, του Γιάννη Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών.

Για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που με πρωτοβουλία της πήγε το θέμα στον μόνο αρμόδιο, όπως είπε, την ελληνική Δικαιοσύνη. 

 

Ερωτηθείς για την υπόθεση Μπαλτάκου και για το εάν ενοχλήθηκε που ένας συνεργάτης του είχε τις σχέσεις που δημοσιοποιήθηκαν, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Γι’ αυτό και δεν είναι πλέον συνεργάτης μου».

Για Το Ποτάμι, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «αντίθετα από άλλους» θεωρεί «καλοδεχούμενο» το καινούργιο, εκτίμησε όμως ότι υπάρχει ασάφεια στις θέσεις του. 

 

 

 

Πηγή: in.gr