Σαμαράς: Είμαστε κοντά στην απογείωση, αλλά και στην καθίζηση

«Είμαστε πολύ κοντά στην απογείωση, αλλά έχουμε φτάσει και πολύ κοντά στην καθίζηση… Πολύ κοντά στο καλύτερο, αλλά και στο χειρότερο» προειδοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς.

Σε συνέντευξή του στον Σκάϊ, τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται «ένα δυνατό τιμόνι» και χαρακτηρίζει «καλαμπούρι» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ευρωπαϊκό κόμμα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, μια κυβέρνησή του θα συμφωνήσει με τους δανειστές και θα έχει 7,2 δισ. ευρώ για να πληρώσει τις υποχρεώσεις, αλλιώς προειδοποίησε ότι «θα πρέπει να βάλεις χέρι στις καταθέσεις των πολιτών… Ο κ. Γλέζος πρώτος το είχε πει αυτό, εγώ δεν το έχω σκεφτεί ούτε ως εναλλακτική (…) μαχαίρι στις καταθέσεις θα ήταν η απόλυτη καταστροφή της οικονομίας.»

Πρόσθεσε ότι «θα φτιάξουμε και προληπτική γραμμή στήριξης για προστασία από τους κερδοσκόπους στις αγορές, ενώ θα υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, ώστε να δοθούν χρήματα όπου υπάρχει πόνος και κοινωνική αδικία, ενώ αναγνώρισε ότι υπάρχει επώδυνη λιτότητα, ότι υπάρχουν αδικίες, και γι’ αυτό θα γίνουν φοροελαφρύνσεις και δεν θα υπάρχουν άλλα μέτρα.

«Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, η αγορά θα παγώσει, οι αγορές μας εγκαταλείπουν, η οικονομία θα παγώσει και θα επιστρέψουμε στην ύφεση» τόνισε.

Για το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι είναι στα όρια του στατιστικού λάθους η διαφορά. «Ο κόσμος αγωνιά για την ανάπτυξη, αγωνιά να φύγουμε από την ύφεση, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Βαβέλ… ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ του γύρισαν την πλάτη, και οι ΑΝΕΛ αντιευρωπαϊστές είναι αν μπουν στη Βουλή, τώρα βγήκε το παραμύθι ότι θα είναι αυτοδύναμοι» είπε.

Στον αντίποδα ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι «σύμμαχοί μας θα είναι όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, έπειτα από 60 χρόνια έκανα κυβέρνηση συνεργασίας που παρήγαγε έργο και αποκτήσαμε τεράστια πείρα στις συνεργασίες.»

Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις συνεντεύξεις Σαμαρά

 

«Ο επικεφαλής του πειράματος με την ονομασία μνημόνιο έχει το θράσος να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να κάνει τη χώρα πειραματόζωο» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις τελευταίες συνεντεύξεις του πρωθυπουργού.

 

«Ο πρωθυπουργός που ταυτίστηκε με τους περισσότερους και πιο άδικους φόρους που γνώρισε ο τόπος, που διέλυσε τα μεσαία στρώματα, που έκανε τους φτωχούς φτωχότερους, που εκτίναξε την ανεργία και που απαξίωσε τους αγρότες, καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για κρυφή ατζέντα. Όμως το περιεχόμενο του e-mail Χαρδούβελη για μειώσεις στις συντάξεις, νέους φόρους και νέα μέτρα φέρνει την υπογραφή του» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Ο κ. Σαμαράς λέει ψέματα όταν αναφέρεται στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όμως λέει ψέματα και κρύβεται και όταν αναφέρεται στις δικές του προθέσεις. «Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα παραμερίσει τους ψεύτες πολιτικούς σαν τον κ. Σαμαρά» τονίζει.

 

 

Πηγή: in.gr