Σαρκοζί: Ο Τσίπρας δεν έχει καμία πιθανότητα, Ελληνες πληρώστε

Οι Ελληνες θα πρέπει να πληρώσουν τα χρέη τους, καθώς ο Αλέξης και η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να επιτύχουν, εκτίμησε ο πρώην Γάλλος πρόεδρος την Πέμπτη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Europe 1.

«Ο Τσίπρας δεν έχει καμία πιθανότητα να πετύχει ως πρωθυπουργός της Ελλάδας», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος μάλιστα έστειλε και μήνυμα στους Ελληνες: «Πρέπει να πληρώσετε τα χρέη σας», όπως είπε.

Ο ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς που έχει επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο καθώς η απήχηση του σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ παραμένει εξαιρετικά μικρή και οι εθνικιστές της Μαρίν Λεπέν έχουν δει τα δημοσκοπικά τους ποσοστά να κάνουν άλμα, έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό της Γαλλίας, χρησιμοποιώντας την θεωρία των δύο άκρων.

Απευθυνόμενος σε όσους έχουν στραφεί προς το Εθνικό Μέτωπο, υποστήριξε ότι η άκρα Αριστερά και η άκρα Δεξιά είναι το ίδιο πράγμα, υποδεικνύοντας την συντηρητική παράταξη ως την ορθότερη επιλογή για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της Γαλλίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ.Σαρκοζί διατύπωσε την επιθυμία να προωθηθούν αλλαγές στην θεσμική λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.