Σάββας Χαλιαμπάλιας: Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών

Με μια ρήση του αρχαίου φιλοσόφου Πλάτωνα ξεκίνησε την πολιτική του ομιλία ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάββας Χαλιαμπάλιας στο πλαίσιο των εγκαινίων του Εκλογικού του Κέντρου. «Όποιος απαξιεί να ασχοληθεί με την πολιτική καταλήγει να διοικείται από κατώτερους του» ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «γίνεται, μπορούμε»  στους  εκατοντάδες πολίτες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ενώ πρώτα τους καλωσόρισε και τους εξήγησε ποιος είναι και για ποιον λόγο αποφάσισε να διεκδικήσει τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.  

   

«Στο λίγο διάστημα που βρίσκομαι σε αυτόν τον αγώνα είδα αλισβερίσια, εκβιασμούς και πολλά λεφτά» σημείωσε  και, για να καταδείξει  την κρισιμότητα των επικείμενων εκλογών, με τους 25 υποψήφιους δημάρχους, έκανε την παρακάτω σύγκριση: «Ο ετήσιος προϋπολογισμός του δήμου Θεσσαλονίκης είναι 400 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Τον  ίδιο σχεδόν ετήσιο  τζίρο  έχει η  Fraporte Hellas που πήρε τα 14 αεροδρόμια της χώρας μας. Αυτοί  για να διαχειριστούν αυτό το τεράστιο έργο  έχουν πάρει τα καλύτερα και  πιο καλοπληρωμένα στελέχη της Ελληνικής αγοράς, τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορούν να τα αντικαταστήσουν αν δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πόσο μάλλον αν ανακαλύψουν ότι εμπλέκονται σε οικονομικές ατασθαλίες» είπε.

Ακόμη πρόσθεσε ότι «εμείς σε έναν αντίστοιχο σε τζίρο οργανισμό (το δήμο Θεσσαλονίκης) καλούμαστε να επιλέξουμε μέσα από τις 25 αυτές  υποψηφιότητες τον επόμενο δήμαρχο ο οποίος εκτός από την ακεραιότητα , την ικανότητα διοίκησης , την προηγούμενη αποδεδειγμένη εμπειρία του  και το πάθος για την δουλειά θα πρέπει να μην έχει και υποχρεώσεις. Βασικά δεν πρέπει να χρωστάει… γραμμάτια, είτε σε πολιτικούς είτε σε οικονομικούς παράγοντες, αλλά να κοιτάει το συμφέρον και την πρόοδο της πόλης. Πρέπει να εκλεγεί ένας δήμαρχος που θα είναι μπροστάρης για να διαχειριστεί μία πόλη με τρομακτικά προβλήματα και θα πρέπει να συγκρουστεί με πολιτικά, οικονομικά και συντεχνιακά συμφέροντα. Να καινοτομήσει και να πρωτοπορήσει σε νέες ιδέες και εφαρμογές. Να μπορεί να συνεργαστεί».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Χαλιαμπάλιας αναφέρθηκε στους 25 υποψήφιους και τους καταχώρησε σε πέντε κατηγορίες. «Πρόκειται είτε για ξεπεσμένους επαγγελματίες πολιτικούς που τους έκαναν πέρα τα κόμματα τους, είτε για … φυτευτούς υποψήφιους που ήταν οι όγδοες επιλογές του κόμματος τους, είτε για υποψήφιους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον δήμο σαν πρώτο σκαλοπάτι για την πολιτική τους ανάδειξη, είτε προέρχονται από διάφορα μικρά κόμματα και παρατάξεις που απλά θέλουν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Στην πέμπτη κατηγορία  βρίσκεται η υποψηφιότητα Χαλιαμπάλια. Τους φαίνεται περίεργο και αναρωτιούνται  «ποιος είναι αυτός που χαλάει την πιάτσα;»». 

« Γιατί μας έχουν περάσει το σκεπτικό ότι η πολιτική είναι έργο μόνο των κομμάτων και κάποιων επαγγελματιών .Και τα είδαμε τα αποτελέσματα. Κύριοι, έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές και θέλουμε να διοικηθούμε μόνοι  μας. Όχι να μας επιβάλουν αυτόν που θέλουν είτε τα πολιτικά κόμματα είτε οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες. Γι΄ αυτό τον λόγο και δεν θέλουν να ασχοληθούν άξιοι άνθρωποι της πόλης που μπορούν να βγάλουν το κάρο από τη λάσπη… Γιατί μέχρι τώρα μπορούσαν να χειραγωγούν και να επηρεάζουν το εκλογικό σώμα. Αλλά τα πράγματα αλλάζουν .Και μαζί και οι άνθρωποι» σημείωσε ο κ. Χαλιαμπάλιας και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι θα κάνει την έκπληξη και θα εκλεγεί δήμαρχος καθώς  η Θεσσαλονίκη είναι έτοιμη να δεχτεί μία υποψηφιότητα του  που προέρχεται «μέσα από τα σπλάχνα της κοινωνίας». 

Μίλησε για συγκεκριμένα  προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη της Θεσσαλονίκης και παρουσίασε εν συντομία  τις λύσεις. «Για την καθαριότητα προτείνουμε σταδιακή ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής με υπογειοποίηση των κάδων σε όλη την πόλη. Για την έλλειψη χώρων στάθμευσης, προτείνουμε 8 διαφορετικά είδη πάρκινγκ ανάλογα με τον

χώρο, την περιοχή, τους περιορισμούς  και τις ανάγκες που υπάρχουν. Έτσι μόνο θα απελευθερωθούν χώροι για την άνετη κυκλοφορία των ΜΜΜ καθώς και των ποδηλάτων. Για την τουριστική ανάπτυξη έχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα για να γίνει η Θεσσαλονίκη η πρώτη τουριστική πόλη στην Ελλάδα. Για την ασφάλεια της πόλης θα δημιουργήσουμε με τους υπαλλήλους της καθαριότητας, οι οποίοι πλέον δεν θα έχουν αντικείμενο λόγω της ιδιωτικοποίησης, ένα Σώμα  Επιτήρησης πόλης που θα επιβλέπει, θα καταγράφει και θα ενημερώνει την διοίκηση του δήμου για τα τεκταινόμενα της πόλης» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Τέλος, ανακοίνωσε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης οι οποίοι «είναι άνθρωποι της δουλειάς, πετυχημένοι στον τομέα τους, που πρώτη φορά ασχολούνται με τα κοινά. Πρόκειται για μία καθαρά νέα και αμόλυντη αυτοδιοικητική παράταξη». Με τον Σάββα Χαλιαμπάλια συστρατεύονται οι παρακάτω υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι:

Έφη Γρηγοριάδου, επιχειρηματίας

Θωμαή Οργαντζίδου, δημόσιος υπάλληλος

Χρυσάνθη Καλουπάκη, μηχανολόγος μηχανικός

Γεωργία Χριστοφοράκη, νοικοκυρά

Δήμητρα Βαρδάρη, νοικοκυρά

Ντανιέλα Τοντόροβα, οικονομολόγος

Όλγα Στυλίδου, διοίκηση επιχειρήσεων- MBA Marketing

Παρασκευή Σιδερίδου, τηλεοπτικός παραγωγός

Σοφία Γεωργαλή, σκηνοθέτης- φωτογράφος

Σταυρούλα Λιάντα, επιχειρηματίας- απόφοιτος ΤΕΦΑΑ

Νικολέτα Τζαβάρα, χημικός μηχανικός

Ελισάβετ- Ιωάννα Ποζατζίδου, χειρουργός οδοντίατρος

Ελένη Μπαμπαράτσα, επιχειρηματίας

Ελένη Λεονταρίδου, διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων

Αικατερίνη Μηλιά, επιχειρηματίας

Θωμάς Μακρής, γεωπόνος

Παρασκευάς Γρηγοριάδης, επιχειρηματίας

Αναστάσιος Γρηγοριάδης, επιχειρηματίας

Στέφανος Στεφανίδης, ιδιωτικός υπάλληλος

Άρης Τζώνης, επιχειρήσεις ανθοστολισμών

Χρήστος Σουγλές, πολιτικός μηχανικός

Δημήτριος Τρύφωνας, εργοθεραπευτής

Νίκος Χαιμαλάς, ταξίαρχος ε.α.

Κώστας Γκρεεν, ιδιωτικός υπάλληλος

Αθανάσιος Τσελέπης, επιχειρηματίας

Αναστάσιος Καραχάλιος, ερευνητής δημοσκοπήσεων

Θεοκλής Αναστασίου, επιχειρηματίας

Αντώνης Βαρδάρης, αρχιφύλακας ε.α.

Ξενοφών Ουζουνσαββίδης, Γραφίστας

Σπύρος Τσέλιος, χειρουργός οδοντίατρος

Βασίλειος Σαββουλίδης, χημικός μηχανικός

Κωνσταντίνος Τρουλλος, μηχανολόγος μηχανικός

Ανδρέας Τάννος, αυτοκινητιστής σε εθνικές οδικές μεταφορές

Ζαχαρίας Χαλιαμπάλιας, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Νικόλαος Παπαθανασίου, οικονομολόγος

Παναγιώτης Δαγκόπουλος, επιχειρηματίας

Γεώργιος Τζώνης, Α΄ μηχανικός εμπορικού ναυτικού