Σε διαδικασία Διαβούλευσης ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

SONY DSC

¨ Σήμερα στις Δ.Ε. Νεάπολης και Πεύκων ο διάλογος με την κοινωνία για τη συνδιαμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του 2019

 

 

 

Σε διαδικασία Διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες ανά Δημοτική Ενότητα βρίσκεται από χθες ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, κατά την οποία συνδιαμορφώνεται το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του δήμου για το 2019.

Ο κοινωνικός διάλογος ξεκίνησε χθες, Τετάρτη 11 Ιουλίου, από τις Δ.Ε. Συκεών και Αγίου Παύλου και ολοκληρώνεται σήμερα, Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018, στις Δ.Ε. Νεάπολης (Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125, 6 μ.μ.) και Πεύκων (Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων, Ειρήνης 19, 8.30 μ.μ.).

Οι ανοιχτές συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν χθες παρουσία του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων, οι οποίοι δεν περιορίστηκαν στην παρουσίαση του προτεινόμενου Τεχνικού Προγράμματος, αλλά κατέγραψαν τις ιδέες και τις προτάσεις των πολιτών που συμμετείχαν στις διαδικασίες.

«Τα αποτελέσματα των ανοιχτών αυτών κρίσιμων και ουσιαστικών διαδικασιών, όπως διαμορφώνονται με τις δικές σας προτάσεις, από τελούν την πρώτη ύλη για όλες τις αντιδημαρχίες, και αφού τύχουν ειδικής επεξεργασίας εντάσσονται στο συνολικό Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου», υπογράμμισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Όπως ανέφερε, «είμαστε ο πρώτος δήμος που ξεκινάμε αυτήν την εποχή τη διαδικασία της Διαβούλευσης πανελλαδικώς», τονίζοντας παράλληλα ότι «ο αγώνας και η προσπάθεια προκειμένου ο πολίτης να συμμετάσχει σε αυτές τις διαδικασίες είναι συνεχής σε έναν δήμο που πρωτοστατεί εδώ και είκοσι χρόνια στις διαδικασίες της Διαβούλευσης και πιστεύει στη συμμετοχή των πολιτών».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης παρουσίασε τον προτεινόμενο Κατάλογο Έργων που έχει διαμορφώσει η Τεχνική Υπηρεσία σημειώνοντας ότι «η πλειοψηφία αυτών που αιτούνται ή θέτουν ως προτεραιότητες οι δημότες μας είναι μικρού προϋπολογισμού έργα τα οποία εντάσσονται μέσα σε μεγάλες εργολαβίες ανά Δημοτική Ενότητα», ενώ διευκρίνισε ότι «η σειρά των έργων μπορεί ν αλλάξει ανάλογα με το χρηματοδοτικό εργαλείο που θα προκύψει προς εκμετάλλευση για τον δήμο».

«Πρόκειται για μία σημαντική διαδικασία που αφορά στη συνδιαμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του δήμου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Δημήτρης Ζιγκερίδης, ενημερώνοντας τους παριστάμενους ότι «ο δήμος, καταφέρνοντας να έχει ένα πολύ υψηλό ταμειακό υπόλοιπο που αποτελεί την εγγύηση για την υλοποίηση των μεγάλων παρεμβάσεων που σχεδιάζονται σε όλα τα επίπεδα».