Σε κατ’ οίκον περιορισμό προσωρινά η Ελένη Ζαρούλια. Ο Εισαγγελέας ζητά την προφυλάκιση της

Ολοκληρώθηκε η απολογία της  βουλευτή Ελένης Ζαρούλια στους ανακριτές . Η κ. Ζαρούλια  παρέδωσε υπόμνημα, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες, που της αποδίδονται. Ωστόσο, ενώπιον των ανακριτριών, η βουλευτής, σύζυγος του γγ της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκου, επικαλέσθηκε το δικαίωμα της σιωπής.

 

Μάλιστα χαρακτήρισε τις κατηγορίες ατιμωτικές και επιφυλάχθηκε για κάθε νόμιμο δικαίωμα της.

 

Οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας διαφώνησαν αναφορικά με τονα θα προφυλακιστεί ή όχι. Οι ανακρίτριες  πρότειναν να της επιβληθεί ο κατ΄οίκον περιορισμός να της απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα και να της επιτραπεί  να ασκεί τα βουλευτικά της καθήκοντα. Αντίθετα ο εισαγγελέας κ. Ντογιάκος τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισης της.

 

Για να αρθεί το αδιέξοδο ο εισαγγελέας αποδέχθηκε προσωρινά την πρόταση των δύο ανακριτριών και σε 5 ημέρες που θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Εφετών, θα αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί ή θα παραμείνει σε ισχύσουν οι περιοριστικοί όροι  που της επιβλήθηκαν προσωρινά. 

 

Υπενθυμίζεται ότι οι εφέτες ανακρίτριες με τα κατηγορητήριά τους καταλογίζουν στους βουλευτές του κόμματος ότι γνώριζαν και επικροτούσαν τις παράνομες ενέργειες, όπως ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, στοχοποιημένες επιθέσεις εμπρησμούς κλπ, «καθώς επρόκειτο για δραστηριότητα “κατ΄εφαρμογήν των καταστατικών αρχών και επιδιώξεων της οργάνωσης”».

 

Ενδεικτικά οι δύο εφέτες περιλαμβάνουν στα κατηγορητήρια, μεταξύ άλλων, τη δολοφονία Φύσσα, τη δολοφονία Λουκμάν, τις απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, τις επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα και «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη κ.α.