Σε κατάθεση κλήθηκε η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου

Για κατάθεση στην προϊσταμένη της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου κλήθηκε σήμερα στη μία το μεσημέρι η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου που ισχυρίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι τής προτάθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

«Με εμπλέκει άδικα η κυρία Ξουλιδου. Θα κάνω μηνύσεις» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Σούκουρης που κατονομάστηκε από τον Πάνο Καμμένο και την βουλευτή των ΑΝΕΛ Σοφία Ξουλίδου ότι της προσέφερε προ μηνών μέσω Facebook 3 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας. Η κ. Ξουλίδου κλήθηκε για κατάθεση στην προϊσταμένη της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

 

Στις καταγγελίες αυτές επέμεινε στον ΑΝΤ1 ο κ. Καμμένος παρουσιάζοντας τον ως γνωστό του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη και του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. Τόσο ο κύριος Καμμενος όσο και η κύρια Ξουλίδου δήλωσαν σήμερα Πέμπτη ότι ο άνθρωπος αυτός τής έστειλε μηνύματα στο Facebook ακόμη και μέχρι την Τρίτη το βράδυ παρότι είχαν δημοσιοποιήσει το θέμα σε τηλεοπτικές εκπομπές.

 

«Προσπαθήσαμε να τον εγκλωβίσουμε στο γραφείο μου, αλλά θέλησε η συνάντηση (για τα χρήματα) να γίνει έξω. Θεώρησα ότι ο κ. Καμμένος έπρεπε να χειριστεί καλύτερα τα θέματα αυτά γι’ αυτό δεν πήγα στις αρχές, και πήγα στον πρόεδρο, τον εμπιστεύομαι πλήρως και είμαι άπειρη σε αυτά… Υπήρχε διάλογος προσέγγισης μέσω email. Υπάρχει καταγεγραμμένο ότι η πηγή που προσπάθησε να με προσεγγίσει είπε ότι ‘τα πήρε ο Μελάς γιατί να μην τα πάρεις κι εσύ’; Ήθελε να παίξει τον ενδιάμεσο αυτός ο κύριος» δήλωσε από την πλευρά της στον ΣΚΑΪ η κ. Ξουλίδου.

 

Απαντώντας μέσω του σταθμού ο Παναγιώτης Μελάς δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα για τις καταγγελίες Ξουλίδου, αναφέροντας ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Όπως τόνισε, η κ. Ξουλίδου έπρεπε να τον είχε ενημερώσει, ενώ επέμεινε στην άποψή ότι θα αποφασίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας με βάση το καλό του ελληνικού λαού».

 

«Θεώρησα υποτιμητικό να ενημερώσω τον κ. Μελά για τέτοιο σχόλιο, δεν ήθελα να πυροδοτήσω το κλίμα και ενόψει συνεδρίου. Συγχαίρω που άμεσα ανταποκρίθηκε και προχώρησε άμεσα στη μήνυση» σχολίασε η βουλευτής των ΑΝΕΛ.

 

«Δεν γνωρίζω τον συγκεκριμένο κύριο… Είναι ένας από τους χιλιάδες που με ακολουθούν στο Facebook και το Twitter. Οι συνεργάτες μου είναι συγκεκριμένοι και στο πολιτικό και στο υπουργικό μου γραφείο, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη… Ο κ. Καμμένος έχει ψυχολογική εμμονή μαζί μου» απάντησε ο Νότης Μηταράκης.

 

Αναλογη διάψευση έκανε και ο κύριος Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ, λέγοντας οτι ο άνθρωπος αυτός «είναι ένας από τους χιλιάδες που με ακολουθούν στο Facebook και στο Twitter, και διαμαρτυρόταν για τις συντάξεις τον Βορειοηπειρωτών. Η υπόθεση είναι γελοία».

 

«Προσπαθούν να ενοχοποιήσουν κάθε βουλευτή που θέλει την ομαλότητα… Να πέσει βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τις καταγγελίες μέσω Facebook» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη για τις καταγγελίες του προέδρου και της βουλευτού των ΑΝΕΛ.

 

«Μιλάμε για τζιχαντιστές που κάνουν λόγο για αποκεφαλισμούς. Γιατί να μην πούμε ότι ‘τα πήρε’ αυτός που καταστρατηγεί το πνεύμα του Συντάγματος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας;» διερωτήθηκε από την πλευρά της η κ. Βούλτεψη.