Σε Κωνσταντινούπολη και Ιωάννινα τον Απρίλιο ο Γ.Μπουτάρης

Στην Κωνσταντινούπολη θα μεταβεί το διήμερο 14 και 15 Απριλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να παραστεί ως κύριος ομιλητής στην εκδήλωση “Food for Diplomacy” του πανεπιστημίου Kadir Has (Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας). Επιπλέον, ο δήμαρχος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Τουρκίας TURSAB για θέματα τουριστικής προβολής της Θεσσαλονίκης. 

 

Νωρίτερα, στις 2 και 3 του ίδιου μήνα, ο κ. Μπουτάρης, συνοδευόμενος από μια αποστολή περίπου τριάντα ατόμων, που θα αποτελείται από εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού (ξενοδόχους, τουριστικά γραφεία, ΔΕΘ – HELEXPO, Γραφείο Προσέλκυσης Συνεδρίων Μητροπολιτικής Περιοχής Θεσσαλονίκης, υπαλλήλους του τμήματος Τουρισμού και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σπύρο Πέγκα), θα επισκεφτεί τα Ιωάννινα. Σκοπός είναι η συμμετοχή σε ομάδες εργασίας, με θέμα την ανάπτυξη και τη διασύνδεση των δύο πόλεων, ενώ η όλη προσπάθεια θα επισφραγιστεί με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στους δύο Δήμους. 

Εξάλλου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα ζητήσει την κατάργηση της συμμετοχής του από το “Δίκτυο πόλεων για τη βιώσιμη κινητικότητα και το ποδήλατο” και το Δίκτυο Πόλεων “Πόλεις για Ποδηλάτες” καθώς για το μεν πρώτο από το 2005 οι υπηρεσίες δεν έχουν ενημερωθεί για κανέναν προγραμματισμό του εν λόγω Δικτύου, ενώ για το δεύτερο δεν τους έχει κοινοποιηθεί ποτέ κάποιο σχετικό υλικό και θεωρείται ανενεργή η δράση του.