Σε ΜΕΘ Ολλανδός τουρίστας με σοβαρή παρατεταμένη γαστρεντερίτιδα

meth-nosokomeio1

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται 79χρονος Ολλανδός τουρίστας ο οποίος παραθέριζε στην Κω και εμφάνισε σοβαρή παρατεταμένη γαστρεντερίτιδα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Ελέγχους και Πρόληψης Νοσημάτων.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του ο 78χρονος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από το νησί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Αθήνα,

Όπως διευκρινίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ, «λόγω του αρχικού αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου πραγματοποιούνται περαιτέρω εξετάσεις για να αποκλειστεί ενδεχόμενο μεταδοτικής λοιμώδους γαστρεντερίτιδας απειλητικής για τη δημόσια υγεία».

Κλιμάκιο επιστημόνων του Κέντρου έχει μεταβεί στη Κω για περαιτέρω επιδημιολογική διερεύνηση και εντοπισμό τυχόν επιπρόσθετων περιστατικών σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

Εν αναμονή των τελικών μικροβιολογικών αποτελεσμάτων το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει όπως και σε όλες τις λοιμώδεις διάρροιες την προσεχτική εφαρμογή όλων των μέτρων υγιεινής σχετικά με την κατανάλωση νερού και τροφών καθώς και την προσεκτική υγιεινή των χεριών σε όλες τις περιπτώσεις.