Σε Πατήσια και Κυψέλη ψάχνουν τη γιάφκα

Μεταξύ των περιφερειακών μελών του «Επαναστατικού Αγώνα», που δεν κατέστη εφικτό να ταυτοποιηθούν την πρώτη περίοδο ερευνών για την εξάρθρωση της οργάνωσης το 2010, τοποθετούν τον Αντώνη Σταμπούλο εν ενεργεία αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που είχαν τότε κεντρικό ρόλο στις έρευνες.

 

Ενδεικτικά, σύμφνα με την Καθημερινή, από το 2009 υπήρχαν ενδείξεις ότι ο Σταμπούλος είχε αναπτύξει δράση ως περιφερειακό μέλος του «Ε.Α.» και προσέθεσε ότι σε υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες εκείνης της περιόδου υπήρχαν αναφορές σε άγνωστο, τότε, άτομο που σήμερα πιθανολογείται ότι είναι ο Αντώνης Σταμπούλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται οι δηλώσεις αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος βρίσκεται, και σήμερα, στην πρώτη γραμμή της έρευνας. Υποστήριξε δηλαδή ότι ο 31χρονος πιθανόν συγκαταλέγεται μεταξύ των ατόμων (το 2010, με περιφερειακό ρόλο στη δράση της οργάνωσης) τα οποία ουδέποτε κατέστη εφικτό να ταυτοποιηθούν. Η ίδια πηγή δήλωσε ότι ο Σταμπούλος μετείχε σε συγκεντρώσεις και πορείες συμπαράστασης στα φυλακισμένα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα».

Στοιχεία για εμπλοκή και άλλων, πέραν των αρχικά διωκόμενων, ατόμων στη δράση της οργάνωσης αποτυπώνονται και στα δικαστικά έγγραφα που συνετάχθησαν για την υπόθεση του «Ε.Α.». Ενδεικτικά, στο παραπεμπτικό βούλευμα γίνεται αναφορά σε συνάντηση που είχε στις 2.15 τα ξημερώματα της 8ης Απριλίου 2010 ο Νίκος Μαζιώτης με τέσσερα άγνωστα άτομα στην οδό Πίνδου, στη Ν. Φιλαδέλφεια. Σε άλλο σημείο του πολυσέλιδου δικαστικού εγγράφου αναφέρεται ότι ο Ν. Μαζιώτης και ο συγκατηγορούμενός του Ευάγγελος Σταθόπουλος «είχαν τηλεφωνικές συνομιλίες και συναντήσεις κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες με άτομα η ταυτότητα των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί».

Το ένα από τα διαμερίσματα που ερευνήθηκαν μετά τη σύλληψη του Σταμπούλου, επί των οδών Δροσοπούλου και Καλλιφρονά στην Κυψέλη, είχε μισθώσει στις αρχές καλοκαιριού ο ίδιος ο Σταμπούλος. Κλειδιά του διαμερίσματος βρέθηκαν στην κατοχή του τη στιγμή της σύλληψης την περασμένη Τετάρτη. Από τη μαρτυρία του ιδιοκτήτη του ακινήτου προκύπτει συγκεκριμένα ότι ο νεαρός προπλήρωσε δύο ενοίκια και δήλωσε ότι θα προχωρούσε στην υπογραφή συμβολαίου μετά την επιστροφή του από τις καλοκαιρινές διακοπές. Στο εσωτερικό του διαμερίσματος η Αντιτρομοκρατική βρήκε, μεταξύ άλλων, πλαστή ταυτότητα με στοιχεία «Ευθύμιος Τσέργας» που όμως, σύμφωνα με μια αστυνομική εκδοχή, δεν χρησιμοποιούνταν από τον Σταμπούλο, αλλά από άγνωστο συνεργό του.

Γάντια μιας χρήσης

Χθες, καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε ότι «το συγκεκριμένο διαμέρισμα, που χρησιμοποιούνταν ως οίκημα ασφαλείας, επισκέπτονταν και άλλα άτομα». Προσέθεσε ότι στο εσωτερικό του βρέθηκαν πλαστικά γάντια μιας χρήσης, τα οποία οι επισκέπτες φορούσαν είτε για να μην αφήνουν ίχνη είτε για τη διαχείριση υλικών που συνδέονταν με την παράνομη δράση τους.

Εκτός του συγκεκριμένου διαμερίσματος η ΕΛ.ΑΣ. ερεύνησε το πατρικό σπίτι του 31χρονου στο Μαρούσι και ένα διαμέρισμα στο Θησείο που φέρεται να χρησιμοποιούσε η αδελφή του 31χρονου Σταμπούλου. Μέχρι χθες, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε προχωρήσει σε δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων από την έρευνα στα οικήματα. Ταυτόχρονα, η Αντιτρομοκρατική ενέτεινε τις έρευνες για τον εντοπισμό κρησφύγετου όπου πιθανόν φυλάσσονται όπλα και εκρηκτικά. Οι έρευνες έχουν επίκεντρο την Κυψέλη και τα Πατήσια.

Στο μεταξύ, το σενάριο που θέλει τον Αντώνη Σταμπούλο, 31 ετων, να πήρε μέρος στη βομβιστική επίθεση του περασμένου Απριλίου εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδος υιοθετούν αστυνομικοί στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ. Υποστηρίζουν ότι o N. Μαζιώτης και οι συνεργοί του οδήγησαν το κλεμμένο Nissan στο πάρκινγκ της οδού Δενισλίου όπου και τοποθέτησαν τα 75 κιλά AMFO στο εσωτερικό του.

 

Ο Σταμπούλος κατείχε τα κλειδιά του χώρου στάθμευσης, στοιχείο που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο 31χρονος πήρε μέρος στην επίθεση. Μέχρι χθες πάντως δεν είχε προκύψει εύρημα που να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις τους αυτές. Το ίδιο ισχύει και για τα σενάρια που θέλουν τον 31χρονο να έχει μετάσχει σε ένοπλες ληστείες τραπεζών, από κοινού με τον Ν. Μαζιώτη.

 

Πηγή: Καθημερινή, Έθνος