Σε πέντε μέρες το hot spot στην Κω

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε πέντε ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες για τη δημιουργία κέντρου καταγραφής στην Κω, ενώ την ίδια στιγμή, έτοιμα είναι τα υπόλοιπα τέσσερα κέντρα.

Τα παραπάνω ανακοίνωσαν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου παραχώρησαν.

Σχετικά με το κέντρο επαναπροώθησης στα Διαβατά, ο κ. Μουζάλας διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να αντικατασταθεί. Αντιθέτως, συνέχισε, θα επεκταθεί με κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου του ΟΛΘ.

Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η μεγάλη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην ολοκλήρωση των έργων, προκειμένου η χώρα να ανταποκριθεί στις διεθνείς της υποχρεώσεις.

Αναφορικά με τις ευρωπαϊκές φωνές που θέλουν κλείσιμο των συνόρων της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσε ότι προβάλλεται με ανατριχιαστικό τρόπο η ομάδα ηγετών που ζητεί μια τέτοιου είδους «λύση» και αποκρύπτεται ότι όλα τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης λένε ότι είναι αντίθετοι με τα κλειστά σύνορα.