Σε συναγερμό και οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών των γερμανικών κρατιδίων Ρόγκερ Λεβέντς.

«Γνωρίζουμε ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο στόχαστρο των ισλαμιστών τρομοκρατών και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να αποτρέψουμε μια επίθεση στο έδαφός μας», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Ρηνανίας- Παλατινάτου το Σάββατο. «Στην Ευρώπη δεν υπάρχει θέση για οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας ή εξτρεμισμού», πρόσθεσε ο Λεβέντς.

Στο ερώτημα αν οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν τους δρόμους που ακολουθούν οι πρόσφυγες για να διεισδύσουν στη Γερμανία, ο υπουργός επισήμανε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις, αλλά συμπλήρωσε πως θα πρέπει κανείς να είναι προσεκτικός. «Στη Ρηνανία- Παλατινάτο δεν διαθέτουμε στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι τρομοκράτες έρχονται στο έδαφός μας μέσω των δρόμων που χρησιμοποιούν οι πρόσφυγες», είπε. «Παρόλα αυτά τα όργανα ασφαλείας προσέχουν ιδιαίτερα αυτό το θέμα», πρόσθεσε.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt ο Λεβέντς κάλεσε επίσης τους Γερμανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι. «Η τρομοκρατική απειλή έχει πλησιάσει τη χώρα, όμως οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν μπορούν να παρακολουθούν τα πάντα, εξήγησε. Γι΄αυτό τον λόγο οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνουν την αστυνομία όταν άνθρωποι στο περιβάλλον τους αλλάζουν, ριζοσπαστικοποιούνται ή ακολουθούν παραστρατιωτική εκπαίδευση. Βασιζόμαστε στην προσεκτική ματιά των πολιτών», τόνισε.

Πηγή: ΑΜΠΕ