Σφοδρή χιονοθύελλα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστανά

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Σφοδρή χιονοθύελλα έπληξε την Αστανά, πρωτεύουσα του Καζακστάν, προκαλώντας πολλά τροχαία ατυχήματα και προβλήματα στην κυκλοφορία και τις αερομεταφορές, ενώ τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης παρέμειναν κλεισμένοι στα σπίτια τους, κατόπιν προτροπής των αρχών. Πολύ ισχυρές ριπές ανέμου, συνοδευόμενες από πυκνό χιόνι, είχαν περιορίσει την ορατότητα στους δρόμους. Ένα λεωφορείο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Ομσκ στην Αστάνα ανατράπηκε από τον άνεμο και δύο από τους 18 επιβάτες του τραυματίστηκαν ελαφρά.
Στο Καραγκάντι, πόλη που απέχει 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, σημειώθηκε καραμπόλα 26 οχημάτων, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

https://www.youtube.com/watch?v=9PPYOrIB4AA

Λόγω του χιονιού, περισσότερα από 1.160 αυτοκίνητα αποκλείστηκαν στους δρόμους γύρω από την πρωτεύουσα. «Ήμουν για μισή μέρα στον δρόμο ενώ συνήθως χρειάζομαι μόνο 40 λεπτά για να επιστρέψω από τη δουλειά στο σπίτι μου. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοια χιονοθύελλα», είπε ένας οδηγός.

Η συνηθισμένη θερμοκρασία για την περίοδο αυτή στο Καζακστάν είναι οι -40 βαθμοί Κελσίου, όμως περιέργως την Τρίτη, παρά το χιόνι και τους ανέμους, τα θερμόμετρα έδειχναν μόνο -5 βαθμούς.