Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εργαζόμενους του ΟΛΠ και ΟΛΘ στις 11.00

ΦΩΤΟ: SOOC/ ALEXANDROS MICHAILIDIS

ΦΩΤΟ: SOOC/ ALEXANDROS MICHAILIDIS

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του Χρηματιστηρίου στη λεωφόρο Αθηνών, έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 11.00 οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ζητώντας την εξασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων εν όψει της ιδιωτικοποίησης των δύο λιμανιών.

Σημειώνεται ότι σήμερα συνεδριάζει στο κτήριο του Χρηματιστηρίου η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ,προκειμένου να εγκρίνει τη σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού ώστε να προχωρήσει η διαδικασία πώλησης των μετοχών του από το ΤΑΙΠΕΔ στην Cosco.

Αυτή την ώρα περίπου 25 άτομα συνδικαλιστές από ενώσεις εργαζομένων στα λιμάνια, αλλά και τον σιδηρόδρομο πραγματοποιούν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς έχουν προγραμματίσει για αύριο να προχωρήσουν σε περιφρούρηση της απεργίας τους στους χώρους των επιβατικών σταθμών κρουαζιέρας, όπου αναμένεται να καταπλεύσουν οκτώ κρουαζιερόπλοια, προκειμένου να αποβιβάσουν και να επιβιβάσουν ταυτόχρονα 6.660 επιβάτες.