Συγκινησιακά φορτισμένη η αυλαία του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Η αυλαία του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έπεσε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στο Ολύμπιον, σε μια ατμόσφαιρα συγκινησιακά φορτισμένη, εξαιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, που συνέβη μια μέρα πριν.

«Η αποψινή τελετή γίνεται κάτω από τη βαριά σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων που έγιναν χθες το βράδυ στο Παρίσι. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και εκφράζουμε την οδύνη μας, ενώνοντας τη φωνή μας σε συμπαράσταση προς τη Γαλλία, μαζί με όλες τις χώρες του κόσμου» τόνισε η ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου, η οποία παρουσίασε την τελετή λήξης του φεστιβάλ.

«Υπό το βάρος των πρόσφατων γεγονότων που πιστεύω ότι μας έχουν επηρεάσει όλους, κι εμένα ιδιαιτέρως καθώς είμαι και Έλληνας και Γάλλος πολίτης, κλείνει απόψε η αυλαία του 56ου φεστιβάλ», τόνισε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Γιώργος Αρβανίτης, ενημερώνοντας το κοινό ότι ο διευθυντής του φεστιβάλ Δημήτρης Εϊπίδης, «ο άνθρωπος που έστησε τη φετινή κινηματογραφική γιορτή είχε δυστυχώς ένα μικρό ατύχημα, οπότε δεν μπορούσε να είναι κοντά μας απόψε. Του ευχόμαστε πολλά περαστικά και να είναι ξανά σύντομα κοντά μας».

Λίγο πριν την απονομή των βραβείων του 56ου ΦΚΘ ο πρόεδρος  κάλεσε τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.