Συλλαλητήριο και στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ

gsee-adedy2

Συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εργασίας στη 1:00 το μεσημέρι και στάση εργασίας από τις 12:30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ σήμερα «για τη σωτηρία του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων».

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, «στις 12.10.2015 το Δ.Σ. του ΜΤΠΥ αποφάσισε να περικόψει κατά 50% το μέρισμα στους δικαιούχους του Ταμείου», απόφαση που «έρχεται μετά την κατάργηση της κράτησης 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (από 1.1.2015) και την κατάργηση της διάταξης του ν.4325/2015 από την παρούσα κυβέρνηση, διάταξη που έδινε τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Ταμείου από το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών)».

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αφήνει το Ταμείο να καταρρεύσει και θα χρησιμοποιήσει την “αδυναμία” του Ταμείου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, για να το κλείσει» προσθέτει η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας ότι «η υπεράσπιση του Ταμείου μας αφορά όλους».
«Οι εργαζόμενοι στηρίζουν με τις εισφορές που δίνουν το Ταμείο και οι συνταξιούχοι παίρνουν μέρισμα. Αν αλλάξει ο χαρακτήρας του αναδιανεμητικού συστήματος και επικρατήσει η λογική των επαγγελματικών ταμείων που προωθεί η τρόικα, ο χαρακτήρας της Κοινωνικής Ασφάλισης παύει να υπάρχει», προειδοποιεί.

Το συλλαλητήριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Επιτροπή Σωτηρίας του ΜΤΠΥ, την Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, τον Σύλλογο Εργαζομένων στο ΜΤΠΥ και την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας.