Συνάντηση Γιάννη Μπουτάρη με Ρώσους Ακαδημαϊκούς

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνάντηση με καθηγητές του Κρατικού Πανεπιστημίου του Σαράτωφ και του Νέου Ρωσικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, είχε τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο Δημαρχείο.

Οι Ρώσοι ακαδημαϊκοί βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, που διοργανώθηκε στην πόλη από την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Ρωσικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού «Russian Word», στις 28 και 29 Νοεμβρίου.

Σε συζήτηση που είχε μαζί τους, ο Δήμαρχος επισήμανε τη σπουδαιότητα της διατήρησης και της περαιτέρω σύσφιγξης των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και τους λαούς τους, γεγονός στο οποίο θα συμβάλλει ιδιαίτερα, όπως εκτίμησε, η ανακήρυξη του 2016 ως «Έτους της Ρωσίας στην Ελλάδα και της Ελλάδας στη Ρωσία».

Οι Ρώσοι καθηγητές ευχαρίστησαν τον Γιάννη Μπουτάρη για την υποδοχή και τη γνωριμία που είχαν μαζί του και εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν στενά με το Δήμο Θεσσαλονίκης σε ζητήματα πολιτισμού, παιδείας και εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις Παιδείας, Αναστάσιος Τελίδης.