Συνάντηση Τσιρώνη με τον δήμαρχο Παύλου Μελά

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνάντηση ενημέρωσης για τα περιβαλλοντικά ζητήματα του Δήμου Παύλου Μελά είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και ο συνεργάτης του Δαμιανός Ανδρέου, με το Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Αθανάσιο Λαζαρίδη.

Ο Υπουργός επισκέφτηκε το χώρο του Σ.Μ.Α. Ευκαρπίας τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, ενημερώθηκε για την κατασκευή και λειτουργία του από το Γ.Γ. του ΦΟΔΣΑ Κ.Μ. Ευστάθιο Λαφαζανίδη και τα στελέχη του Φορέα, ενώ ο  αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Παύλου Μελά, του ανέφερε τις σχετικές προτάσεις του Δήμου  σύμφωνα με το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων.

Ο Υπουργός  επισήμανε την άμεση στροφή προς την Κυκλική Οικονομία, έτσι ώστε σταδιακά και σύμφωνα με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων και την Ευρωπαϊκή Στοχοθεσία, μέσω της Ορθής Διαχείρισης Απορριμμάτων να εκτρέπονται οι ανάλογες ποσότητες προς την Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση.

Παράλληλα συζητήθηκαν τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, όπως

-το νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας

-η χρηματοδότηση δράσεων μέσα από τα Τοπικά Σχέδια

-η χωροθέτηση και λειτουργία Πράσινων Σημείων

-το Νομοσχέδιο για τη χρέωση των καταπατημένων δημοτικών οικοπέδων

-η ένταξη του πρώην εργοστασίου Χίτζιου σε τεχνικό πρόγραμμα αποκατάστασης ρυπασμένων πρώην βιομηχανικών κτηρίων από επικίνδυνα υλικά

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψη και την τρίτη κατά σειρά συνάντηση για τα Περιβαλλοντικά ζητήματα του Δήμου και ζήτησε την εντατικοποίηση της συνεργασίας για καλύτερα αποτελέσματα.