Συνεδριάζει σήμερα το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

O συντονισμός του κυβερνητικού έργου εν όψει της ΔΕΘ, των ευρωπαϊκών συναντήσεων και του ανοίγματος της Βουλής θα βρεθούν στο επίκεντρο του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου που συνεδριάζει στη μία μετά το μεσημέρι, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η προετοιμασία της κυβέρνησης εν όψει της Συνόδου των ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ήταν το αντικείμενο συσκέψεων που είχε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με συνεργάτες του και κυβερνητικά στελέχη.

Σημειώνεται ότι η Σύνοδος των ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου, θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Σύνοδο, την συμμετοχή τους στην οποία επιβεβαίωσαν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Κύπρου, βασική επιδίωξη είναι η διερεύνηση της δυνατότητας των χωρών της Μεσογείου να επηρεάσουν την ευρωπαϊκή ατζέντα, σε θέματα όπως η υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου, η ανάπτυξη και το προσφυγικό.