Συνελήφθη 60χρονος για περιβαλλοντική ρύπανση (ΦΩΤΟ)

skoupidia-thessaloniki1

Η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη ιδιοκτήτη εταιρείας, με δραστηριότητα την αποκομιδή απορριμμάτων και μπαζών και την ενοικίαση κάδων, ο οποίος προέβαινε σε παράνομη και ανεξέλεγκτη εναπόθεση στερεών αποβλήτων σε περιοχή του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος του Νομού Θεσσαλονίκης.

skoupidia-thessaloniki2

Πρόκειται για 60χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος» και παράβασης του Νόμου «Περί όπλων».

Ειδικότερα, σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε και την οποία συνέδραμαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν δύο χώροι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου ο 60χρονος προέβαινε σε ανεξέλεγκτες εναποθέσεις στερεών αποβλήτων, αποτελούμενα από μπάζα και απορρίμματα, με αποτέλεσμα, την περιβαλλοντική ρύπανση και αλλοίωση του φυσικού τοπίου.

skoupidia-thessaloniki3

Πρωινές ώρες της Δευτέρας (24-11-2015) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, κατελήφθη ο 60χρονος, να έχει φορτώσει σε φορτηγό ιδιοκτησίας του, ένα μεταλλικό κάδο με μπάζα, με σκοπό την εναπόθεσή του, σε έναν από τους παραπάνω χώρους και συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα κυνηγετικό όπλο, για την κατοχή του οποίου, ο 60χρονος στερούταν της σχετικής άδειας και (82) κυνηγετικά φυσίγγια.

skoupidia-thessaloniki4

Επίσης, προέκυψε ότι, σε βάρος του 60χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για πολεοδομική παράβαση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.