Σήριαλ εσωτερικής κατανάλωσης η έρευνα για τα θαλασσοδάνεια

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Καθημερινά βλέπουμε στη τηλεόραση τα πλάνα από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Οι αποκαλύψεις πολλές και μάλιστα, μπορεί να καταλάβει ο καθένας πάρα πολύ καλά τις σχέσεις των ΜΜΕ με ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Φαίνεται εύκολα αυτό από τις ερωτήσεις που γίνονται, από ποιους γίνονται και σε ποιους γίνονται, αλλά και από τις απαντήσεις που δίνονται.

Ακούσαμε ότι δύο υπουργοί, οι Νίκος Φίλης και Πάνος Σκουρλέτης είναι μέτοχοι της εφημερίδας «Αυγή» και έτσι η συγκεκριμένη εφημερίδα παίρνει πολλές κρατικές διαφημίσεις.

Από την άλλη, δεν κινήθηκε κανείς, ούτε καν οι υπερευαίσθητοι σε άλλα θέματα δικαστές μας, οι οποίοι μπορεί να διατάσσουν έρευνα για την αυτοκτονία ενός καρκινοπαθούς σε τελικό στάδιο, αλλά μένουν απαθείς σε σκανδαλώδεις δηλώσεις στην επιτροπή της Βουλής για το πώς δίνοντας δάνεια από τις τράπεζες στα ΜΜΕ χωρίς καμία απολύτως εγγύηση. Μόνο με αέρα. Το δήλωσε χωρίς καμία αιδώ το στέλεχος του ΔΟΛ, Πάνος Ψυχάρης, ότι πήρε 15 εκατ. ευρώ μόνο με την υπογραφή του. Το είχε δηλώσει πιο πριν ο εκδότης Φώτης Μπόμπολας, της εκδοτικής «Πήγασος», ότι οι τράπεζες μοίραζαν δάνεια.

Τώρα διαβάζουμε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα κάνει έλεγχο για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων. Όπως επίσης για τα δάνεια των εταιρειών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη,  που φέρεται να ανέρχονται σε 3 δις ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λίστα ελέγχου περιλαμβάνονται και τα παραδοσιακά κόμματα της Βουλής τα οποία είχαν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό. Παράλληλα, γράφεται ότι θα γίνει έλεγχος και στα δάνεια των κομμάτων με πρώτα και καλύτερα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έχουν πάρει εκατομμύρια ευρώ με εγγύηση τα κομματικά ποσοστά τους.

Πρόκειται για ένα σήριαλ που συνεχίζεται χωρίς κανένα αποτέλεσμα και είναι γνωστό ότι δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα μόλις τελειώσει. Γιατί είναι ένα σήριαλ που συνεχίζεται για εσωτερική κατανάλωση. Αν ήθελαν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο και να βρουν τους πραγματικούς ενόχους, θα το είχαν κάνει ήδη. Είναι πολύ εύκολο. Άλλωστε το δήλωσαν οι δύο εκδότες στη Βουλή. Αλλά δεν θέλουν. Γιατί πρόκειται για συνεργάτες. Ούτε το πολιτικό σύστημα θέλει να τα βάλει με το εκδοτικό, ούτε το εκδοτικό με το πολιτικό. Γιατί ο ένας έχει ανάγκη τον άλλο. Οι μεν για τη προπαγάνδα τους, οι δε για τα δάνειά τους από τις τράπεζες. Όλο αυτό το σήριαλ είναι για να παίζουν παιχνίδια με τον όρο διαπλοκή και να λένε ότι θα την ξηλώσουν κλπ. Δεν πρόκειται ποτέ να γίνει τίποτα.