Συρματοπλέγματα στα σύνορα με τη Σλοβενία τοποθετούν οι ουγγρικές αρχές

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι ουγγρικές αρχές άρχισαν να τοποθετούν αγκαθωτά συρματοπλέγματα και στα σύνορα της χώρας με τη Σλοβενία, αφού τις προηγούμενες εβδομάδες έκαναν το ίδιο στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία και την Κροατία, ανέφεραν τα επίσημα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης.

Η πληροφορία, η οποία δεν επιβεβαιώθηκε αλλά ούτε και διαψεύστηκε από την κυβέρνηση, μεταδόθηκε από δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης Μ1 και του ειδησεογραφικού πρακτορείου ΜΙ1.

Στο τρίλεπτο ρεπορτάζ της, η τηλεόραση έδειξε τρεις σειρές συρματοπλεγμάτων στα σύνορα, κοντά στον αυτοκινητόδρομο Μ70, ο οποίος διασχίζει τα σύνορα στη Λεντάβα. Στο σημείο υπήρχαν επίσης σιδερένιες, φορητές πύλες, από αυτές που χρησιμοποιούνται για να κλείνουν οι δρόμοι.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας, Μπόστιαν Σέφιτς, επιβεβαίωσε στο κοινοβούλιο της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας ότι «παρατηρήθηκε δραστηριότητα στα σύνορα με την Ουγγαρία, για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της νύχτας», διευκρινίζοντας ότι μεταφέρθηκαν στην περιοχή σύρματα και άλλα υλικά.

«Ωστόσο η Σλοβενία δεν έχει ενημερωθεί επισήμως», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η ουγγρική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα αποφασίσει προσεχώς εάν θα κλείσει ερμητικά τα σύνορά της με την Κροατία, όπως έκανε στις 15 Σεπτεμβρίου με τη Σερβία. «Η αποτελεσματική προστασία των συνόρων του χώρου Σένγκεν δεν μπορεί να διασφαλιστεί παρά μόνο με το πλήρες κλείσιμο», υπογράμμισε ο Γιάνος Λάζαρ, «δεξί χέρι» του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.