Σοφία Ζαχαράκη – Παγκόσμια ημέρα Εκπαιδευτικών

Η 5η Οκτωβρίου είναι μια σημαντική ημέρα για τον κόσμο της εκπαίδευσης. Είναι η ημέρα που η UNESCO καθιέρωσε από το 1994 ως την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών για να αναδείξει αλλά και να υπενθυμίζει σε όλες και όλους τον εμβληματικό ρόλο αλλά και την καταλυτική επίδραση που διαδραματίζει ο εκπαιδευτικός τόσο στο επίπεδο της σχολικής ζωής όσο και στο πεδίο της κοινωνικής πραγματικότητας.

Η σημερινή ημέρα , μια ημέρα υψηλού συμβολισμού για το αξιακό περιεχόμενο του λειτουργήματος του εκπαιδευτικού και του έργου του συνδέεται αναπόφευκτα και με τρόπο εμφατικό με την κρίσιμη συγκυρία των ημερών.

Με αφορμή την σημερινή ημέρα η Υφυπουργός κ. Σοφία Ζαχαράκη θέλησε να ευχαριστήσει τους Εκπαιδευτικούς.

Δείτε την ανάρτηση της κ. Σοφίας Ζαχαράκη:

Ημέρα αφιερωμένη στους εκπαιδευτικούς η σημερινή, σε ένδειξη του σεβασμού και της ευγνωμοσύνης όλων μας προς αυτούς. Στα χέρια τους εμπιστευόμαστε τη νέα γενιά του τόπου μας. Εκείνοι με την σειρά τους αναλαμβάνουν ένα από τα σπουδαιότερα έργα στη ζωή του ανθρώπου: μυούν τη νέα γενιά στο δρόμο της μάθησης, τη διαπαιδαγωγούν με τις αξίες – θεμέλια της δημοκρατίας και πυρήνα της ιδέας της ελευθερίας. Εμπνέουν, καθοδηγούν, συμβουλεύουν, δίνουν τροφή και φτερά σε σκέψη και όνειρα χιλιάδων νέων. Είναι εκείνοι στους οποίους όλοι μας οφείλουμε “το ευ ζην”, οι “ηθικοί αυτουργοί” της επόμενης γενιάς ελεύθερων και υπεύθυνων πολιτών της χώρας μας.

Εκ μέρους του Υπουργείου αλλά και προσωπικά θα ήθελα εκ βάθους καρδιάς να ευχαριστήσω καθεμιά και καθέναν από τους εκπαιδευτικούς μας κάθε βαθμίδας και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη για το έργο που επιτελείτε και τον μόχθο που καταβάλλετε ιδίως σε περιόδους δύσκολες, όπως αυτήν την οποία διανύουμε τώρα. Ο ρόλος σας τώρα παρά ποτέ αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία για την στήριξη της κοινωνίας μας ευρύτερα και προς αυτήν την κατεύθυνση έμπρακτη θα είναι και η στήριξή μας προς όλους σας. Όπως και στο παρελθόν, όποτε τυχόν χρειάστηκε, έτσι και τώρα οι δάσκαλοι αυτού του τόπου δίνετε τους σπουδαιότερους αγώνες ενάντια στο σκοταδισμό, προκειμένου τα παιδιά μας να μην χάσουν το δικαίωμά τους να ονειρεύονται, να δημιουργούν, να προοδεύουν! Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι ενωμένοι! Σας ευχαριστούμε ειλικρινά.

https://www.facebook.com/sofia.zacharaki