Σοκάρει το μήνυμα Ισραηλινού στρατιώτη: «Σήμερα σκότωσα 13 παιδιά… κι εσείς είστε οι επόμενοι» (ΦΩΤΟ)

Η δήλωση κάνει το γύρο του κόσμου και σοκάρει με τη σκληρότητά της. Ένας Ισραηλινός στρατιώτης αποφάσισε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους το «κατόρθωμά» του: το θάνατο 13 μικρών Παλαιστινίων στη Γάζα.

 

Ο Ντέιβιντ Οβάντια είναι σκοπευτής του Ισραηλινού Στρατού και η φωτογραφία του με τον ίδιο ξαπλωμένο μπροστά από το όπλο του θα περνούσε απαρατήρητη στο Instragram, δημοφιλές μέσω κοινωνικής δικτύωσης, αν δεν συνοδευόταν από την εξής χαρακτηριστική λεζάντα: «Σήμερα σκότωσα 13 παιδιά και εσείς είστε οι επόμενοι γ…οι μουσουλμάνοι, πηγαίνετε στο διάβολο σκύλες».

Όπως ήταν επόμενο, η ανάρτηση προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο. Ανώνυμες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι μετά από αυτό οι «Ανώνυμοι» χάκαραν τον λογαριασμό του στο Instagram και τον έσβησαν, ενώ μπήκαν και στα… άδυτα της Μοσάντ.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sabah το όπλο του Ισραηλινού, ένα Barret 0.50 ιντσών, δίνεται μόνο σε επίλεκτα μέλη του IDF, του Στρατού του Ισραήλ. Όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος, αν και είναι απίθανο το συγκεκριμένο όπλο να χρησιμοποιήθηκε κατά τις εχθροπραξίες στη Γάζα, θεωρείται βέβαιο πως ο στρατιώτης φωτογραφίζεται μαζί του για να εκφοβίσει τους Παλαιστινίους.